31. januar 2019.31. jan 2019.
Najdragoceniji biser
Školska slava Sveti Sava u Osnovnoj
školi „Majur” u Majuru

Najdragoceniji biser

U nedelju, 27. januara 2019. godine, OŠ ,,Majur” je tradicionalno, uz prigodan program proslavila Savindan, školsku slavu, praznik posvećen utemeljitelju pravoslavlja i prosvetitelju Svetom Savi.
Priredbu je propratila brojna publika koju su činili učenici, nastavnici i gosti škole.
Pre početka svečane priredbe, obavljen je slavski obred uz svečano lomljenje slavskog kolača. Nakon toga, program je otpočeo himnom Svetom Savi.
Posle himne, direktor škole Živan Makević, pozdravio je prisutne goste i podsetio ih na Božićnu poslanicu patrijarha Irineja, u kojoj se naglašava da ove godine naša Crkva i država slave 800 godina autokefalnosti - a za to je direktno zaslužan Sveti Sava.
Tradicionalno, u školi se organizuje literarni i likovni konkurs. Direktor škole je uručio knjige nagrađenim učenicima: Mariji Babić 71, Mariji Stjepanović 82, Borki Vučković 52, Kristini Jovanović 41, Popović Jovanu 81 i Marini Mašić 81.
Usledila je priredba pod nazivom ,,Najdragoceniji biser” koju su pripremili: učiteljica Danijela Marković (koordinator), učiteljica Milena Veljić, učitelj Vesko Isailović, veroučitelj Zoran Gajić, nastavnica muzičke kulture Marija Marković i nastavnik likovne kulture Dušan Jocić.
Priredba je bila posvećena liku i delu Svetog Save kroz pesme, priče i anegdote iz života našeg prosvetitelja, koji se odrekao svetovnog bogatstva i moći, ali ipak stekao legendarnu slavu.
Po završetku priredbe usledio je svečani koktel.
Danijela Marković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa