28. februar 2019.28. feb 2019.
NA POBEDU, BEZ OPRAVDANjA
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

NA POBEDU, BEZ OPRAVDANjA

Još niko ne može da oduzme plej of snove, ali pre snova, neophodno je obratiti pažnju na realnost i učiniti sve da se ona ne pretvori u košmar. Još MAČVA čeka na prvi prvenstveni gol u ovoj kalendarskoj godini, no više ne čeka na bod, osvojen je u Zemunu. Trenutno je jednako daleko šabački superligaš od plej of mesta i pozicije koja direktno vodi u niži rang. Taj opis deluje umirujuće, no kada se tome doda činjenica deobe bodova u kasnijem doigravanju, poziv na oprez je jak.
Šapčane sada očekuju dva uzastopna duela na domaćem terenu, protiv ekipa koje, uz maksimalno poštovanje, tim koji pledira na mirnu sezonu, koji sanja plej of, ne želeći da bude uopšte upitan u trci za opstanak, mora da pobedi. Veliki broj bodova je još u opticaju, u životu ništa NE MORA, ali nekada je preduslov ostvarenja ambicija jasan. U petak gostuje RAD, a u sredu DINAMO iz Vranja, obe ekipe ugrožene, oba tima ispod „crveno – crnih“ na tabeli. RAD je veliko ime našeg fudbala, klub sa tradicijom, posebnim „šmekom“ još iz bivše Jugoslavije, ali trenutno tim koji u slabosti rivala traži spas od ispadanja, jer je kvalitet za elitu upitan. Pretposlednja pozicija na dugoj pauzi „mobilisala“ je klub da napravi mnogo promena u prelaznom roku. Angažovano je čak šest igrača iz inostranstva: Volkov, Balabanović, Trifunović, Živkovića, Jovanović, Stević, a od važnijih igrača napustio ih je samo Marinković. Uz novajlije, ekipu nose: Perendija, Lutovac, Šipčić, Mladenović. U dva kola su ostvarili dva remija, u duelima protiv ekipa gde su planirali više i vrlo motivisani dolaze u Šabac.
Teško da možemo očekivati efikasan meč u petak, jer je to duel, uz „Dinamo“, dve najneefikasnije ekipe u Super ligi. MAČVI je neophodno, u proseku, gotovo dve utakmice za jedan gol, dok je „građevinarima“ taj prosek tek za niajnsu bolji. Za sada MAČVA nije rešila pitanje efikasnosti. Gavrić je nedostajao u Zemunu, Šušnjar nikako da vrati efikasnost sa priprema, no nema boljeg trenutka da „prokine“ nego u petak i sredu. Bilo kako bilo, svakako da će ove dve utakmice biti i odgovor koje doigravanje je realnije i hoće li biti drame ili mira u srcima svih koji vole „Mačvu“.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa