18. april 2019.18. apr 2019.
BLIŽE ILI DALjE
RUKOMET: PLEJ OF (M)

BLIŽE ILI DALjE

Za publiku, navijače, za sve u METALOPLASTICI plej of sezone 2018/19. (bio) je velika nepoznanica. Tri od pet rivala su mogli upoznati kroz Super ligu, ali dva „došljaka“ iz SEHA lige ne, te su i predviđanja mogla biti samo relativna, bez relnog utemeljenja. Više se sanjalo, manje planiralo i očekivalo.
Dva kola su protekla, još osam je ostalo, no prve runde su samo pojačale snagu „plavih snova“. Drugoplasirani tim Super lige mašta o povratku u SEHA ligu posle sedam godina, sanja možda i pehar, a to im za pravo daju odlična igra u Nišu uprkos porazu i još bolji i sigurniji nastup u Beogradu. Ipak, da li će snevati još više ili će biti bliže „naglom buđenju“ odrediće derbi u subotu. Snovi Šapčana ne razlikuju se od snova Pančevaca, učinak je jednak. DINAMO je briljiralo u Super ligi, ali perfektan niz „pokidala“ im je Metaloplastika. Nije taj duel mnogo toga promenio, ali je pokazao da „plavi“ mogu, da ne treba unapred sebe da osude na ulogu autsajdera. Četvrti put igraju ove sezone Dinamo i Metaloplastika, uspešniji su Pančevci, uspešniji su i kada se osvrnemo na skoriju prošlost, uspešniji u zbiru, no u Šapcu stvari izgledaju drugačije (statistika gore).
U Pančevu se SEHA gledala pre dve sezone, a ne skrijavu da isto to žele i naredni šampionat, bar to, a možda i više. Bili su apsolutno dominantni u domaćoj ligi, izgubili u Šapcu i u Beogradu, od Partizana, kada to već nije bilo važno. Vojvodina ih je pobedila tesno u finalu Kupa, ubedljivije na startu plej ofa, ali su protiv Železniačara pokazali da su kvalitetom na nivou regionalne lige. To je jasno i kada se pogleda sastav sa Vučkovićem, Kostadinovićem, Dimitrijevićem, Savićem, sjajnim Zlatanovićem na golu, „eks plastičarima“, Miloševićem na crti i Jezdimirovićem u bekovskoj liniji.
Kada u redovima rivala „igra“ iskustvo Lige šampiona, Svetskog prvenstva, Olimpijskih igara, finala Evropskog prvenstva, kada se borite protiv sezona kvalitetnih inostranih liga, morate nadmašiti sebe da bi pobedili. Ako u ovim segmentima „plavi“ ne mogu parirati „crno-žutima“, mogu u želji, poletu, samopouzdanju posebno mladih igrača željnih da dokažu koliko su realni njihovi snovi. Sportska želja je da oba trenera, Teodorović i Petković, na raspolaganju imaju sve igrače, te da bude prava, velika rukometna bitka.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa