Berza

  • aero 939 ▲ 2,96%
  • aqua 106 ▼ -0,93%
  • jgpk 2.300 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.600 ⚫ 0,00%
  • kmbnpb 990 ▲ 16,47%
  • niis 580 ⚫ 0,00%
  • rso17168 104,11 ▼ -0,93%
(27. jun 2019.)
Otvoreno pismo Nebojše Zelenovića,
predsednika Zajedno za Srbiju, jednog od
osnivača Saveza za Srbiju i gradonačelnika Šapca, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću:

Zašto je Beograd potopljen, a Šabac bezbedan evropski grad

Zato što je grad Šabac u čišćenje kanala drugog reda uložio 1.000.000 evra, a grad Beograd u 30 jarbola nepoznate namene ulaže 3.000.000 evra.
Zato što je grad Šabac nedavno pribavio crpnu stanicu vrednosti 250.000 evra, koja uklanja atmosfersku vodu, a grad Beograd je istu sumu potrošio za 300 svetlećih ukrasa za propagandne manifestacije režima.
Zato što je grad Šabac za godinu dana utvrdio 19 kritičnih tačaka u prigradskim i seoskim naseljima i očistio 100 kilometara kanala uključujući i naselja koja nemaju kanalizaciju, a grad Beograd je kupio novogodišnju rasvetu za 300 miliona dinara.
Zato što je Grad Šabac nakon čišćenja svih kanala ustanovio instituciju "gradskih kanaldžija" - komunalni policajci koji obilaze sve kanale i prate protok vode. U Beogradu, Vi kao predsednik, građanima čije kuće plivaju u fekalnim izlivima obećavate i projektujete kanalizaciju na licu mesta, uživo u programu TV Pink. A pre toga uspeli ste i da isprojektujete gondolu na tri žice u vrednosti od 15.000.000 evra.
Zato što grad Šabac poseduje dve pumpe koje za 15 minuta rasterete kritične delove grada, kao i čamce za vanredne sitacije u vrednsti od 440.000 evra, a grad Beograd poseduje fontanu u vrednosti od 1,8 miliona evra.
Zato što se Šapcu za vreme nepogoda održi hitna elektronska sednica lokalne vlasti i u roku od sat vremena gradska uprava ima izveštaje sa svih kritičnih tačaka, a u Beogradu ni za vreme najveće oluje štab za vanredne situacije uopšte ne zaseda, ne znam ni da li postoji.
Zato što je u Šapcu, kada padne kiša, poljoprivredno zemljište zaštićeno, a Vi planirate izgradnju nekoliko fudbalskih stadiona u vrednosti od 250.000.000 evra.
Zato što je grad Šabac organizovao čišćenje kompletnog smeća i otpada sa cele teritorije grada, a grad Beograd je organizovao kupovinu ukrasa, gumenih kablova koji se zloslutno zovu "svetleća kiša".
Zato što je grad Šabac povećao na najviši zakonski maksimum kazne za svakoga ko baci smeće u kanale, a Vi izjavljujete: "Nije niko zakazao, to je nevreme. Kada padne kiša opet će nestati struje."
Otkako smo sve kanale u Šapcu očistili, građani i njihova imovina su zaštićeni, a Vi, mitingujući među potopljenim ulicama i kućama, izjavljujete: "Mi smo u poplave uložili 110 miliona evra u poslednje 4 godine".
Zato što se u Šapcu organizovano odnosi otpad na celoj teritoriji grada jednom nedeljno a u Beogradu se Vi preko svih medija obraćate građanima jednom dnevno.
Zato što je grad Šabac u uspostavljanje sistema organizovanog odnošenja otpada, nabavku potrebnih kamiona, kontejnera i kanti uložio 1.000.000 evra a Vi ste "Klinton fondaciji" uplatili 2.000.000 dolara "zato što ste pametni", tako ste nam rekli.

Gospodine predsedniče,
Mi u Šapcu ne gledamo u nebo, ne krivimo klimatske uslove i građane. Mi planiramo, ulažemo i radimo, onako kako treba da radi svaka valjana gradska uprava. A u Beogradu, vi se očajnim građanima u Borči rugate i izgovarate: "Ne znam šta hoćete, da držimo kofu i da skupljamo vodu?"
Pitate se zašto se obraćam Vama?
Zato što grad Šabac ima stručnu, vrednu i poštenu upravu, a Beograd ima gradonačelnika za koga niko nije čuo i koji ništa ne radi, jer ste Vi sve, čak i gradonačelnik Beograda.
Zato što je Šapcu, Vašom odlukom, protivustavno oteto 30 miliona evra, u proteklih šest godina, a eto naš slobodarski grad i dalje uspešno funkcioniše. I kada pada kiša!
E zato je na našu sramotu, glavni grad potopljen, a Šabac se od potopa brani kao pravi evropski grad. Tako će biti i u celoj Srbiji kada Vi ne budete na vlasti. Uskoro. Mnogo pre nego što mislite.
S poštovanjem,
Nebojša Zelenović
predsednik Zajedno za Srbiju
gradonačelnik Šapca

Najnoviji broj

17. septembar 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa