Info

15. avgust 2019.15. avg 2019.
Aleksandri trofej, Srbiji srebro
RUKOMET: EP ZA KADETKINjE

Aleksandri trofej, Srbiji srebro

Kadetkinje Srbije ostvarile su uspeh na Evropskom prvenstvu za rukometašice u Gruziji. U šest utakmica ostvarili su pet pobeda, došle do srebra, poklekle tek u finalu, a osim medalja, od kojih je čak pet stiglo u Šabac, jedna predstavnica našeg rukometa donela je i najvredniji individualni trofej.
ALEKSANDRA KRSTIĆ, bek Srbije i bek šabačkog MEDICINARA je najbolja igračica Evropskog prvenstva B divizije. Ona je, prema odluci žirija, pokazala najviše od svih rukometašica na Prvenstvu, a osim epiteta najbolje igračice u Srbiji i EP, ona je i treći strelac Prvenstva sa 42 gola, odnosno sedam po utakmici u proseku.
Tokom leta dres reprezentacije zamenio je onaj „plavo – beli“ šabačkog Medicinara kod još četiri rukometašice. Kapiten najbolje kadetske ekipe Srbije, UNA OBRENOVIĆ je postigla 12 pogodaka, LANA MIJAILOVIĆ ima na kontu pet pogodaka, TAMARA KOJIĆ dva. U nekoliko mečeva branila je i TAMARA GLIŠIĆ, imala je i povredu u polufinalnom duelu protiv Litvanki, ali srećom ne tešku.
Srbija je u grupi savladala: Farska Ostrva 30:26, Grčku 24:13, Ukrajinu 33:20, Bugarsku 44:16. U polufinalu „pala“ je Litvanija 32:26, dok je u finalu pobedila Švajcarska 35:27.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa