Info

7. novembar 2019.7. nov 2019.
BORBA ZA POVRATAK
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

BORBA ZA POVRATAK

Pre svega, nadamo se da je, dok ovo čitate, ŠABAC i četvrtu uzastopnu sezonu obezbedio svoje mesto na finalnom turniru Kupa Srbije. Sinoć je gostovala BANjICA, po svim parametrima ekipa koja ne bi smela da zada veće probleme Šapčanima, no neuspešan niz ume da poljulja samopouzdanje, skrati ruku, uspori pokret, „zaseče“ zaveslaj, a to sve ima posledice na igru Sinoćni duel, uz takmičarski značaj, bio je i veliki psihološki ispit za mlad tim, velikih ambicija.
Loše izdanje Šapčana u Budvi odnelo je i poslednje realne šanse za plasman među pet najboljih ekipa i prinudno otvorila nove perspektive. Utakmice koje slede ne gube na značaju rezultatskom, šta više, svaki bod je bitan kako bi što pre ŠABAC obezbedio svoj status u A1 ligi i naredne sezone.
Tokom prethodnih sezona ŠABAC i C. ZVEZDA razvili su jedan poseban rivalitet i uspostavili posebnu draž ovih mečeva. Finale plej ofa biće večno upamćeno, dve ekipe tu žele da budu i narednog proleća, ali pre toga sa jednakim imperativom ulaze u naredni meč. Najbolji strelci svojih ekipa, kao i prethodne sezone su Marko Janković i Dušan Vasić, samo su sada zamenili kapice. Zvezdu bi pobeda znatno približila petoj poziciji, a kotorski Primorac će biti veliki navijač Šapčana narednog vikenda, 16/17. novembra.
Derbi protiv beogradskih „crveno-belih“ biće i poslednji meč u regiopnalnoj ligi za Šapčane u ovoj kalendarskoj godini. Ukoliko su pobedili Banjicu, obaveze neće biti završene za ovu godinu, jer krajem novembra sledi finalni turnir Kupa, gde ŠABAC brani titulu. Polufinale i finale su zakazani za 30. novembar, odnosno 1. decembar. U ostalim mečevima igrali su: Partizan – Novi Beograd; C. Zvezda – Vojvodina i Radnički (KG) – Nais. Realno je da su svi domaćini obezbedili mesta na F4, ali ne bude uvek tako, često nije.
U narednoj godini, ovdašnji vaterpolisti će najpre završiti prvi deo A1 lige gostovanjem u Herceg Novom, a potom, prema trenutnom stanju, sledi još četiri meča u ovom takmičenju: Budva i Partizan u Šapcu, odnosno gostovanja u Splitu (Mornaru) i u Kotoru ili Beogradu (Primorcu ili C. Zvezdi). Biće to borba za bodove, ali i domaću Super ligu, gde takođe „čivijaši“ čuvaju pehar.

Propozicije
Po završetku devetog kola Regionalne A1 lige (1. februar 2020) prvih pet ekipa na tabeli igra međusobno po jednokružnom bod sistemu, isto kao i preostalih pet. Domaćini su one ekipe koje su bile gosti u prvom delu. Prve četiri ekipe iz prve grupe učestvuju na finalnom turniru, dok najslabija ekipa iz druge grupe ispada direktno u A2, a pretposlednja igra baraž protiv drugoplasirane iz A2 lige. Bodovi se, naravno, prenose.


BUDVA – ŠABAC 12:6 (5:1, 3:2, 2:1, 2:2)
Budva. Gledalaca: 200. Sudije: Obradović (CG) i Golijanin (SRB). Isključenja: Budva 10; Šabac 9. Peterci: Budva 2 (2).
BUDVA: Lazović (11 odbrana), Petrovski 2, S. Ćetković 5 (1), Kovačević 1, Klikovac 1, Dragović, Ivović, Vukmirović, Ivanović, Miloradović 1 (1), P. Ćetković 2, Franeta 2, Mandić, Korać.
ŠABAC: Filipović (8 odbrana), Eraković, Marković 2, Repanović, Ramirez, Vasić 1, Rogač, Gomeš, Vasović, Vučinić, Matković 2, Velkić, Vukadinović, Radulović 1.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa