16. januar 2020.16. jan 2020.
Obuka za nezaposlena lica
TRENING CENTAR NA LETNjIKOVCU

Obuka za nezaposlena lica

U Centru za stručno usavršavanje na Letnjikovcu u utorak je počela realizacija obuke za rad na računarima. Obuka je namenjena nezaposlenim licima koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Šabac u cilju profesionalnog obučavanja. Polaznici će imati priliku da savladaju osnovno korišćenje računara (Windows, MS Word, MS Excel, Internet).
-Grad Šabac preko Lokalnog akcionog plana zapošljavanja finansira obuku za građane koji žele da se usavrše i steknunova znanja, kako bi lakše došli do posla. Mnoge firme šalju svoje radnike na dodatne obuke da bi poboljšali svoje kompetencije. U okviru Trening centra sprovodimo obuke za poslodavce koji su zainteresovani da angažuju i obuče nove radnike. Neke od njih su već akreditovane, čime polaznici dobijaju verifikovane sertifikate – rekao je predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić.
Časovi su koncipirani na praktičnom radu i teoriji. Ukupan broj časova obuke je 60 od čega je 40 predviđeno za praktičnu nastavu.
Slobodan Miočinović završio je Visoku tehnološku školu strukovnih studija u Šapcu. Po zvanju je prehrambeni tehnolog posao u njegovoj struci kaže nije lako naći, te na posao čeka deset godina. Zbog toga je odlučio da se prekfalifikuje. Nada se da će mu ova obuka uvećati mogućnosti prilikom budućeg traženja posla.
Ljiljana Arsenović iz Ševarica je zainteresovana i motivisana da nauči nešto novo na obuci.
-Završila sam gimnaciju. Imam radnog iskustva u trgovini, svojevremeno sam držala Samostalnu trgovinsku radnju zdrve hrane, ali taj posao mi nije uspeo. Bez posla sam pet godina. Ovo mi mnogo znači dobila sam priliku da se usavršim, sada imam više samopuzdanja, sigurnija sam u sebe, i sigurno ću steći nova znanja – rekla je Ljiljana Arsenović.
Polaznicima koji obuku uspešno završe Centar za stručno usavršavanje, izdaće uverenje-sertifikat o savladanom programu obrazovanja odraslih.
Predmetni program realizuje Gradska uprva grada Šapca sa Centrom za stručno usavršavanje. Odobren i akreditovan od strane Agencije za kvalifikacije Republike Srbije, a ovom akreditacijom zvanično je proširena delatnost CSU Šabac.
Troškove organizovanja i sprovođenja obuke snosi Gradska uprava grada Šapca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa