Info

31. decembar 2019.31. dec 2019.
Za Mesnu zajednicu Trkalište
GRUPA GRAĐANA PREDALA INICIJATIVU

Za Mesnu zajednicu Trkalište

redstavnici grupe građana sa Trkališta prošle sedmice su na šalter Gradske uprave predali inicijativu sa potpisima žitelja ovog naselja, da ono postane posebna mesna zajednica. Smatraju da za to postoje i uslovi i brojni objektivni razlozi.
Istaknuto je da inicijativa nema nikakve veze sa politikom nego je proizašla iz želje da građani lakše ostvaruju svoja prava.
-Predali smo 670 potpisa, što je duplo veći broj od propisanog Zakonom o lokalnoj samoupravi. Trkalište je gradsko stambeno naselje koje predstavlja jednu kompaktnu teritorijalnu celinu i područje na kojem u više od 50 stambenih ulaza i zgrada živi između 7.000 i 8.000 građana, od čega oko 3.500 ima pravo glasa. Pripada MZ Donji šor u kojoj ukupno ima oko 20.000 stanovnika. Prava i obaveze nas žitelja Trkališta se ne sprovode u skladu sa našim interesima u jednoj tako teritorijalno velikoj i po broju stanovnika ogromnoj MZ. Pre svega, to se odnosi na neadekvatnu zastupljenost u Savetu MZ, ali i u Skupštini grada. Obrazovanjem samostalne MZ, decentralizovanim izdvajanjem iz MZ Donji šor, mi želimo da preuzmemo odgovornost u odlučivanju, pre svega o načinu i kontroli budžetskih sredstava, koja nam pripadaju za oko 2.000 stambenih jedinica koje plaćaju porez na imovinu, a što predstavlja polovinu od ukupnih sredstava koje se sa teritorije MZ Donji šor uplaćuju u gradski budžet, rekao je Borivoje Erić, predstavnik grupe građana koja je predala inicijativu.
Erić je naveo da od ovih sredstava građani Trkališta ne dobiju ništa, ili skoro ništa. Rekao je i da se komunalni i stambeni problemi u njihovom naselju otežano rešavaju, a da jedan deo stanara biračko pravo sprovodi van teritorije MZ.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa