20. februar 2020.20. feb 2020.
U RITMU POBEDA
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

U RITMU POBEDA

Treća pobeda u četiri meča A1 lige. Trijumf koji praktično obezbeđuje opstanak. Nedelja pauze pred dva poslednja meča. Jedna pobeda za matematičku sigurnost
Jesen nije slutila na dobro, nije ŠABAC gubio od slabih rivala, takvih i nema u rasporedu takmičenja kao što su kvalifikacije za Ligu šampiona i Regionalna A1 liga, ali su to bili porazi na kakve navijači nisu navikli prethodnih godina gledajući put kluba ka titulama. Strah je postojao, ali čini se da je potpuno iščezao. Malo sreće je nedostajalo da se osvoji još jedan trofej prvog dana decembra, ali svejedno „čivijaši“ su ponovo moćan tim, kandidat za najviši plasman i ekipa koja igra pred najboljom publikom. Lepa osnova za optimizam i još jedno srećno vaterpolo rano i pozno proleće.
U derbiju protiv Partizana je pobedom nagovešteno mirno regionalno doigravanje, a potvrda uspona forme stigla je i iz Kotora. Mladi i jaki PRIMORAC, bivši šampion Evrope, a sadašnji tim sa nekoliko iskusnih igrača, mnogo mladih talentovanih vaterpolista, zastao na korak od plej ofa, savladan je na svom bunjištu. Nisu navikli da gube tu, bila je i ta nezgodna tradicija u duelima Šapčana i Kotorana, ali sve je to prošlo vreme. Dobro prvo poluvreme i perfektno drugo, uz raspucanog Marka Radulovića i razbranjenog Filipovića, doneli su Šapčanima prevredna tri boda, visoko šesto mesto. Uz to i pet bodova više od Partizana, odnosno mesta koje vodi u neželjeni baraž.
Poslednjeg dana februara na Gradskom bazenu će gostovati BUDVA, biće to prilika za revanš za poraz u Crnoj Gori u oktobru, ali i šansa da se opstanak proslavi pred domaćim navijačima. Sledi vikend pauze za šampiona Srbije, raspored je odredio da u trećem kolu doigravanja on bude slobodan. Nose svi u klubu znatiželju po pitanju ishoda mečeva zakazanih za naredni vikend, no pobedom u Crnoj Gori ka semaforima će se gledati sa manje zebnje.
U Splitu će Mornar i Partizan igrati utakmicu u kojoj će odlučivati koji od dva tima ima još pravo na nadu, a koji će, verovatno, morati da se pomiri sa ispadanjem u niži rang. Budva i Primorac strepe, ko pobedi biće blizu cilja, a poraženu ekipu očekuje pregrupisavanje. Budvani su od početka na začelju, dok će Kotortani, ukoliko izgube, morati da se trgnu, jer će ponovo biti na rubu ambisa.

Domaća liga
Ambicije na Jadranu su gotovo ostvarene, preostalo je spremiti tim za velike želje na domaćoj sceni. Od aprila startuje Super liga, tamo Šapčane očekuju poznati rivali: Zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnički (KG) i Nais. Sa regiona se prenose međusobni bodovi, te u toj konstelaciji, ovdašnja ekipa ima šest od mogućih devet bodova, a u regularnom delu Lige igraće dvomeč protiv: Kragujevca, Niša i Vojvodine, odnosno u posebnom terminu meč protiv Zvezde u Beogradu, s obzirom da nisu igrali dva puta u Regionalnoj ligi. Partizan je mogući protivnik tek u plej ofu.
Zvezda će poneti samo bod na domaću scenu, ali je uz meč protiv Šapca, pre početka, očekuje i duel sa Partizanom na domaćem bazenu. Partizan nosi, za sada četiri poena. Kragujevčani imaju osiguranih šest i verovatno će još toliko obezbediti u duelima sa Vojvodinom i Naisom do kraja A2 lige, ali ih čekaju u Super ligi dvomeči sa znatno snažnijim ekipama uz A1 grupacije. Vojvodina ima tri, Nais nula, uz još jedan međusobni duel koji ih očekuje na nivou regiona i mečeve sa Radničkim gde su im šanse, objektivno male.


D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa