20. februar 2020.20. feb 2020.
Na vreme za  “ukrcavanje”
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

Na vreme za “ukrcavanje”

Pobeda Šapčane vratila u igru za opstanak, bar za baraž mesto. Inđija četiri boda daleko. Gostovanje u Surdulici prilika za nastavak nade
Iz prohladne večeri izneta tri boda su „crveno-crne“ ukrcale na voz za opstanak. Nije tim zakasnio na polazak, ali će putovanje biti dugo i dva putnika će morati da siđu pre cilja. Želja je da MAČVA ne bude jedan od tih putnika. Ne ostvaruje šabačka ekipa lake pobede, ali nije ni važan manir, već konto, a sada je, zahvaljujući odbrani i golu Brane Markovića za tri veći.
Dok ”fenjer” drži Rad, svetlost ovdašnjem superligašu osvetljava plavo bele boje Radnika iz Surdulice. Još su daleko one, između su nijanse zelene i bele Inđije, ali vikend je prilika da se izbistre, smanjenjem distance, i konture Surduličana. Osam koraka dele dva kluba za sada. RADNIK je počeo porazom, očekivanim , u Beogradu, od Partizana i svakako na „čivijaše“ gleda kao priliku za prvence u 2020.
Tokom januara ekipu je napustio Risto Ristović, standardni half Stanisavljević, golman Vujanić i vezista Damnjanović, ali su pristigle zamene. Vasiljević se vratio na gol, Jović, doskorašnji Pazarac će praviti konkurenciju u odbrani i na sredini, a u ekipi je i Indonežanin Sulejman. Simo Krunić je oslonjen u efikasnosti na Makarića, Georgieva, a probleme ume da napravi i Ukrajinac Pavlov. Napad je svakako bolji deo tima. Ovaj meč je i idealna prilika da se Šapčanima vrati nesrećno izgubljena dva boda u prvom delu sezone, u Šapcu. Mačvi se vraća Adamović, najbolji igrač jesenje polusezone, koji je „građevinare“ propustio zbog suspenzije.
-Dobro i organizovano se branimo, to je naša snaga, disciplina ne sme da izostane. Lepo je što smo skinuli teret poslednjeplasiranog tima s leđa, ali još nismo postigli ništa, ni pretposlednji ne opstaje. Ne zavisi ni sve od nas, ali šta od nas zavisi moramo ispuniti, nadati se maloj sreći kako bi se na kraju radovali. Meč po meč pripremamo i analiziramo – istakao je trener Dragan Aničić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa