12. mart 2020.12. mar 2020.
POTRAGA ZA IZNENAĐENjEM
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE - 26. kolo

POTRAGA ZA IZNENAĐENjEM

Radnički slabiji nego prethodne sezone, ali je i Mačva. Važniji meč protiv Voždovca, Inđija šest bodova daleko
Težak je put pred šabačkom MAČVOM, a teret na leđima sve teži. Kada je zaostatak veliki na početku puta, onda i napredak ne deluje tako, jer je nedovoljan da se suštinski oseti. Poraz od Zvezde je apsolutno očekivan, ali kao što je izjavio trener Aničić, nedopustiv je bio nedostatak želje. Naravno da želja nije dovoljna da se ostvari, sada već čudo i klub ostane u eliti, ali bez nje uspeha sigurno neće i ne može biti.
Daleko je niški RADNIČKI od vicešampiona i igre prethodnih sezona, ali je svejedno kvalitetniji od Šapčana i favorit na domaćem terenu. U njihovim redovima je jedan od najboljih strelaca lige Stefan Mihailović, a u sve boljoj formi je zimska akvizicija iz Olimpijakosa, krilni napadač Čumić. Todorovski, Stevanović i Meleg su standardni, kao i iskusni golman Petrović. Nedavno su dobili i novog trenera, Kosanovića je zamenio Batak. Blizu su plej ofa, ali ga nisu osigurali još, no kako žele i u Evropu, moraju da nadoknade minus od sedam i nemaju izbora protiv „crveno-crnih“.
Muke i glavobolje se ređaju Šapčanima. Napredak postoji u odnosu na jesen, ali je još veći kod drugih timova, te je sada Inđija, na baraž poziciji čak šest bodova daleko, a prvi iznad svih crta, Javor, čak deset. Jasno je da više nema mesta za kikseve, a treba i neka neočekivana radost da bi se sačuvala nada. Voždovac i Spartak u Šapcu ne smeju poneti bodove na povratku, a u plej autu mora biti izuzetan niz, jer svi u borbi za opstanak imaju raspored slične težine do kraja.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa