2. april 2020.2. apr 2020.
Novi termin, isti problemi
OLIMPIJSKE IGRE 2020, ODNOSNO 2021.

Novi termin, isti problemi

Olimpijske igre 2020. godine (ime nije menjano) biće održane od 23. jula do 8. avgusta naredne, 2021. godine. Posle odluke da, zbog pandemije drevnu manifestaciju pomere za 365 dana, Međunarodni olimpijski komitet je na telefonskoj sednici sa članovima, doneo odluku i o novom datumu održavanja.
Korona je potisnula u drugi plan i druge probleme. Još pre pandemije, termin (24. jula – 9. avgust 2020.) bio je sporan, jer je to najtopliji period godine, a Tokio zna da bude izuzetno topao u tom periodu. Maraton će biti pomeren rutom kroz severni deo grada, gde je prijatnija temperatura, a organizator obećava da će biti još metoda za rashlađivanje svih.
Više svetskih organizacija olimpijskih sportova (plivanje, streličarstvo, triatlon, stoni tenis) zagovarali su opciju da se manifestacija priredi u proleće, ali su tu velike i premoćne protivnike imali u finišu evropskih takmičenja u najpopularnijim sporotovima, Liga u Americi.
Japanci su već izneli procenu rasta troškova novog termina. Prema prvim procenama, troškovi rastu između dve i tri milijarde dolara, koji će biti na teretu Vlade Japana. Ukušno su planirali da potroše 12,6 milijardi, a pesimisti misle da bi to moglo biti i duplo. Doprinos MOK je 1,3 milijarde dolara.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa