4. jun 2020.4. jun 2020.
Budi prijatelj prijatelju
PRIHVATILIŠTE ZA PSE ŠABAC

Budi prijatelj prijatelju

Nakon mesec dana predanosti, poštovanja i ljubavi udomljeno 23 psa, radi se šetaonica/igraonica u Azilu, dok je u centru gradau pripremi Kancelarija za prijatelje, ljubitelje životinja
Bili su tu pored nas. Odbačeni i često gladni. Preživljavali su zahvaljujući urođenoj snalažljivosti, verujući instinktima. Potom su ih nadležni sklonili sa ulice, stavili u Prihvatilište, obezbedili krov i obrok, ali ne i ljubav.
Pre nešto više od mesec dana i to se promenilo. Došli su volonteri. Osobe pune poštovanja, predanosti i razumevanja prema najodanijem čovekovom prijatelju. Pokrenula se neka dobra energija, uvedeni su novi obroci, šetanje i najvažnije pažnja!
Za nešto više od mesec dana udomljeno je 23 psa. Nezanemarljiva cifra, pogotovo, ako se uzme u obzir da je iza svakog tog broja neka šabačka njuškica jedinstvena u svojoj pojavnosti, osobena u svom karakteru i lepoti. Njihovi novi vlasnici su divni ljudi. Jer dobro se dobrim vraća, odnosno divni ljudi koji ovih dana rade u Prihvatilištu, mogu samo jednake sebi da privuku. Najuspešnija u udomljavanju je bila Tea (Teodora Nikolić), i upravo iz velike zahvalnosti prema njenom zalaganju nekoliko kuca u novim kućama nose Teino ime.
Tea će se ovih dana družiti sa Šapčanima. Naime, u centru grada je počela sa radom Kancelarija za ljubitelje životinja. Na vratima je sada već prepoznatljiv slogan „Budi prijatelj prijatelju“, dok će unutra biti Tea sa svojm pomoćnicima i četvoronožnim drugarima. Zadatak je približiti prijatelje sa prijateljima. Upoznati Šapčane sa nepravedno odbačenim bićima punim dobrote. Želja nam je da se iz tog druženja rode neke nove ljubavi, da se prepoznaju neki novi prijatelji, a što veći broj pitomaca Prihvatilišta dobije svoje prave, trajne vlasnike.
Još uvek su tu pored nas. Odbačeni i uglavnom gladni. Mali, uplašeni ničiji. Kada malo ojačaju doćiće u Prihvatilište, koje istina, sada jeste srećnije mesto za njih, ali nije trajno rešenje. Zbog toga, dragi prijatelji, ne okrećite glavu kada ih vidite. Nahranite ih i ukoliko nemate mogućnosti da ih zadržite, fotografišite, delite na društvenim mrežama i pomozite da se udoime.
Grupa volontera iz Azila je svesna da ništa od ovoga nije trajno rešenje, dok god među nama ima neodgovornih i neosetljivih na druga živa bića. Svesni su koliko ih posla čeka, kako na udomljavanju, sređivanju prostora Prihvatilišta, tako i na podučavanju. Zbog toga im je potrebna vaša pomoć. Svi koji žele da volontiraju i daju svoj doprinos da Šabac postane srećno mesto za sve njegove četvoronožne prijatelje su dobrodošli!
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa