4. jun 2020.4. jun 2020.
Nada u prelazni rok
FUDBAL: SUPER LIGA

Nada u prelazni rok

Neophodna rekonstrukcija tima, pre svega u napadu. Još tri runde za isprobavanje igrača, pre najvažnijeg dela naredne sezone
Stabilan superligaš je tim koji kada je na maksimumu pobeđuje određen broj rivala, a ume da ostvari pobedu i kada ne igra u najboljem izdanju. Ove sezone MAČVA to nije, već pre tim koji je i na maksimumu samo blizu pozitivnog ishoda, a opet često izostane. Istovremeno, neefikasnost mori Šapčane čitavu sezonu i to donosi težak osećaj kada god protivnik postigne gol, da je verovatno na taj način pobednik rešen. Protiv Voždovca je Mačva stvorila nekoliko izglednih prilika, ali ih nije realizovala, istovremeno, kao da manjak samopouzdanja opterećuje momke u „crveno-crnom“, te gube nadmoć čak i sa igračem više. Gol Beograđana u finišu prethodne nedelje samo je ishod svih pomenutih premisa.
Protiv Lučanaca, Mačvu očekuje poznati rival, nadamo se emotivno istrošen u kup utakmici odigranoj u sredu u Novom Sadu (bez obzira na ishod koji nama nije poznat u ovom trenutku). Mladost je primer kluba koji je stabilan u eliti, čak bliži Evropi, nego ispadanju. Više iskusnih igrača: Zečević na golu (nekadašnji igrač Mačve, početkom veka), Jovanović, Milošević, Šatara, Radivojević, Eliomar. Ne može se baš ni ovaj tim pohvaliti efikasnošću, te je realno očekivati, u duelu jedne od najneefikasnijih i najneefikasnije ekipe, malo pogodaka i nove kombinacije u timu oba trenera, kada već nema takmičarskog značaja utakmice.
Jasno je odavno da najvažniji deo naredne sezone za Mačvu je leto, prelazni rok i pripreme. Potrebna su pojačanja, jači tim za konkurentnost u sezoni gde će ispadati četiri ili šest ekipa. Mora ovdašnji tim izgledati drugačije u sledećeoj sezoni, kako bi i nastup u eliti imao značaj i kako bi se prilika zadobijena sticajem okolnosti iskoristila.

MAČVA – VOŽDOVAC 0:1 (0:0)
Stadion Mačve. Bez publike. Glavni sudija: Aleksandar Živković; pomoćnici: Petrović i Andrejić. STRELAC: Milosavljević (Voždovac) u 85. minutu. ŽUTI KARTONI: Obrovac, Milinković, Ristivojević, Zukanović (Mačva); Ajdinović, Živković (Voždovac). CRVENI KARTON: Stojčev (Voždovac) u 54. minutu.
MAČVA: Živković, Pejović (Stanojević), Jovanović, Ristivojević, Tošić (Dukić), Obrovac (Mihajlović), Milinković, Mijailović, Zukanović, Adamović, Božić (Knežević).
VOŽDOVAC: Ilić, Živković, Pejčinović, Cvetković, Hajdin, Ajdinović, Janković (Stojisavljević), Stojčev, Milosavljević (Bakić), Đorđijevski (Cvetičanin), Stuparević (Živojinović).

D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa