3. septembar 2020.3. sep 2020.
i. ristivojević

i. ristivojević

FUDBAL: SUPER LIGA

UZDAH BRIGE

Spartak otkrio sve slabosti Mačve. Pauza prilika za konsolidaciju, novajlije zavise od tržišta i mogućnosti. Bod od sigurnog mesta
Subotičani su oživeli teške istine kojih su svi bili svesni, ali su se nekako nadali da bi mogle ostati skrivene. Ipak, realnost je sada takva, nema snage MAČVA da se nosi sa timovima iz gornje polovine tabele, problem efikasnosti nastavlja da mori sve u klubu, a 0:4 je dominacija kakvu nije iskazala ni Zvezda u Pocerskoj. „U ovom trenutku mi i Spartak ne igramo isti sport. Oni su mnogo bolji od nas“, rekao je iskreno Dragan Aničić posle meča.
Ortiz i Šušnjar su pogađali za Mačvu u finišu. Jesu golovi poništeni zbog ofsajda, ali bar u prvom slučaju niko na terenu nije znao da je ofsajd, te ostaje nada da će to malo popraviti efikasnost, već dugo bolnu tačku Mačve. Teško stvorene prilike se ne realizuju, a potom ako odbrana popusti, poraz je neminovan. Ostaje i kvantitet problem koji će se, verovatno, sve više osećati kako šampionat bude odmicao.
-U pauzi moramo da pokušamo da se konsolidujemo, pokušamo da se pojačamo igračima koji bi zaista bili pojačanja. Ne želimo da dovodimo samo da bi dovodili, do sada su nam odlazili igrači samo, nadam se da ćemo moći i da osvežimo tim novajlijama – ističe strateg Šapčana.
Šapčani su pripreme počeli sedam dana kasnije u odnosu na većinu ekipa, situacija je takva da značajnih dolazaka nije moglo biti i trenutna pozicija je realan odraz. Nisu neiskorišćene prilike bile „skupe“ protiv Spartaka ili u Nišu, već u Gornjem Milanovcu i protiv Novog Pazara. S kojim bodom više i Mačva bi bila više. Brojke kažu da je šabački klub još u igri, ali i puna 32 kola su preostala, ipak, sledi težak septembar. Prvo će „crveno-crni“ u Novi Sad, Proleteru, a potom slede utakmice sa ekipom TSC u Šapcu i gostovanje na Banovom Brdu. Vreme baš i ne radi za Mačvu, ali ga bar još ima.
Dosadašnji tok je pokazao da ima više ekipa koje nisu spremno dočekale takmičenje. Čini se da nedovoljno kvalitetne ekipe imaju: Zlatibor, Rad, Novi Pazar, neprijatno iznenađenje je Napredak, ali potrebno je da u maju bude šest lošijih od Mačve. Na vrhu sve ukazuje da se šampion neće menjati.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa