15. oktobar 2020.15. okt 2020.
Zasađeno drveće i cveće
DEČJA NEDELjA U PREDŠKOLSKOJ USTANOVI SLAVA KOVIĆ BOGATIĆ

Zasađeno drveće i cveće

Celokupan program se odvijao u sklopu inicijative “Drvo kao izvor života” u okviru Dečje nedelje, pod sloganom “Podeljena sreća, dva puta je veća”. Sve u posebnim uslovima, zbog delovanja korona virusa
Prošlog četvrtka u okviru zajedničke akcije Dečje ustanove “Slava Ković” Bogatić i Ekološko edukativnog centra “Mačva” u dvorištu pomenute dečje ustanove, zasađeno je više sadnica ptuje, borića, ukrasnog cveća i listopadnog drveća. Time je znatno ulepšan deo prostora ispred zgrade ove ustanove, ali i upućena poruka o potrebi veće zaštite životne okoline u interesu zdravijeg života.

Celokupan program se odvijao u sklopu inicijative “Drvo kao izvor života” u okviru Dečje nedelje, pod sloganom “Podeljena sreća, dva puta je veća”. Sve u posebnim uslovima, zbog delovanja korona virusa.
Ovom prilikom predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović, podsetio je na otvaranje dečjeg vrtića u Belotiću, početkom septembra i stavljanje u upotrebu dograđenog dela u Bogatiću. Naglasio je da u ustanovi trenutno ima 500 dece, te da će u narednom periodu ova lokalna samouprava, bez obzira na brojne probleme deci i porodici posvetiti posebnu pažnju, a od države očekuje veliku pomoć u svemu tome.

Prisutni opštinski čelnici su mališanima uručili prigodne poklone. Deca starijih i pripremnih grupa u ulozi malih ekologa, posredstvom bedževa, poslali su poruke “Ne lomi drvetu grane-neka će ptica tu da stane” i “Ne bacaj smeće-povredićeš drveće i cveće”.

Direktorica Predškolske ustanove “Slava Ković”, Lidija Simeunović, naglasila je da ove godine ulaze u projekat Ministarstva prosvete, odnosno njihov program “Godine uzleta”, što će zahtevati posebno angažovanje.
Komentarišući njihovu inicijalnu akciju “Drvo je izvor života” u okviru koje su održali i odgovarajuće predavanje, Aleksandar Firaunović ispred Ekološko edukativnog centra “Mačva”, pored ostalog je naglasio da je ovo samo početak saradnje sa Dečjom ustanovom “Slava Ković”, koju nameravaju da nastave i obogate.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa