22. oktobar 2020.22. okt 2020.
prvi bodovi: žrk “medicinar”

prvi bodovi: žrk “medicinar”

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

U najavi lep meč

Dobra igra u prvom delu u Aranđelovcu. Mlade iskazuju samopouzdanje. Vojvodina sačuvala najvažnije i dodatno se pojačala sa ciljem osvajanja četvrtog mesta. Blagi favorit gost
Niko nije, sve i da je nepopravljivi optimista, mogao očekivati više od jakog otpora i poraza u Aranđelovcu. Za pohvalu je igra Šapčanki u prvom delu, posebno posle katastrofalnog početka i 0:5 već na samom početku. Uspele su posle minuta predaha da se probude i odigraju dobro do pauze, izjednače i minut ih je delio od odmora u egalu. Drugo poluvreme je ipak iskazalo razliku u kvalitetu i iskustvu, te je poraz bio neminovan, no uz dobre partije dve iskusne Ane, Radović i Blagojević, pažnje su vredni nastupi mladih, Kažić i Obrenović koje su postigle pet, odnosno dva gola.

Kada se izuzme vodeća trojka: Nais, Jagodina i Bekament, svi drugi timovi su približnijeg kvaliteta i bez obzira da li ste favorit ili autsajder, epitet nosi oznaku blagi, dok je najčešće reč o ekipama sličnog kvaliteta. Protiv VOJVODINE „medicinarke“ su već igrale u pripremama, Novi Sad je pobedio, no iza njih je duži pripremni period, a Šapčanka to beše prvi meč posle duge pauze. Novosađanke su sačuvale vodeće igračice iz prethodne sezone i cilj u ovoj je četvrta pozicija. Najbolja igračica je nekadašnja rukometašica Medicinara iz šampionskih dana Tamara Žarković, kao i odlična čuvarka mreže Nevena Radojičić. Pobedu u Zaječaru donela je Emilija Lazić, još jedan adut, a tu su još kapiten Berak, Čaušević, Guteša i još jedna bivša „medicinarka“ Jelena Zečević.

BEKAMENT BB – MEDICINAR 32:24 (15:14)
SRC „Šumadija“. Bez gledalaca. Sudije: Jovandić i Sekulić (oba Pančevo). Sedmerci: Bekament 5 (3); Medicinar 4 (3). Isključenja: Bekament 2; Medicinar 4 minuta.
BEKAMENT BB: Kojić, Radojičić, Cvijanović 2, Anić 2, Stanojlović 1, Stanić 5, Stamenić 9, Simić, Rajović 2, Grbić, Orlović 3, Kačarević, Nićiforović, Garović 2, Tomić 6 (3).
MEDICINAR: Obrenović 2, Mijailović, Kojić, Radović 5, Ninković, Obradović, Kažić 5, Pidro, Cvetinović 1, Jokić, Rakić 3, Glišić, Blagojević 8 (3).


MEDICINAR ne izgleda loše na početku. Dok zdravlje služi, iskustvo dve igračice na beku, među stativama, borbenost na crti i mlade igračice koje se uspešno bore sa tremom, garantuje dobre utakmice i bodove. Blagi favorit su Novosađanke, no mogla bi to biti neizvesna utakmica koja može na obe strane da „pretegne“.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa