19. novembar 2020.19. nov 2020.
foto: bss (fb)

foto: bss (fb)

BOKS: EP ZA MLADE (17-18)

ametoviću ”ukradena” medalja

Ametović pokazao znatno više od reprezentativca Ukrajine, sudije presudile 3:2 u korist rivala. Zvižduci prisutnih, protest Bokserskog saveza Srbije. Aličić sinoć boksovao za medalju
Tokom jučerašnjeg dana reprezentativac Srbije, evropski juniorski prvak iz 2018. godine, danas predstavnik u kategoriji do 60 kg, SEMIZ ALIČIĆ boksovao je derbi četvrtfinala Evropskog prvenstva u Budvi gde je na suprotnoj strani imao još jednog izvanrednog borca Bugarina Rosenova. Ukoliko je Semiz trijumfovao, nije samo ostvario drugu pobedu na Prvenstvu (na startu je savladao Letonca Golubovskog), već je osigurao i odličje za Srbiju i priliku da se tokom vikenda bori za najviši plasman. Ovi borci su se već susreli na Zlatnoj rukavici za njihov uzrast kada je bokser iz susedstva slavio.

foto: bss (fb)


Aličić je boksovao za medalju sinoć, a jedno odličje je srpskom i šabačkom boksu, praktično oteto u utorak. Drugi reprezent Šapca, reprezentativac u kategoriji do 49 kg, OMER AMETOVIĆ, voljom žreba propustio je osminu finala i imao priliku da pobedom u četvrtfinalu obezbedi medalju koja bi bila treća u tri godine sa velikih takmičenja, posle juniorske bronze 2018. i omladinske 2019. godine. U sve tri runde meča protiv Ukrajinca Danila Drižaka, Šapčani je pokazao više, bio je agresivniji, odlučniji, brzinom se suprotstavio višem rivalu. Kada je gong označio kraj treće runde, u oba ugla su znali ko je bio bolji, ali su onda sudije presudile 3:2 za Drižaka. U trenutku su svi koji su posmatrali meč uputili salve zvižduka sudijama, a to nisu bili samo predstavnici našeg Saveza, nego većine učesnika. Sudije iz Hrvatske i Crne Gore su boljim proglasili Ametovića, dok su: Poljak, Moldavac i Litvanac procenili u korist Ukrajinca, što je u zbiru 3:2 za objektivno slabijeg boksera, bar po onome što je pokazao ring tog popodneva.

-Vidio se dogodine, vratiću se jači nego ikada, vidimo se sledeće godine, prisutni su sve rekli. Sportski pozdrav – napisao je na svom FB profilu mladi šabački bokser.

Bokserski savez Srbije uputio je zvaničan protes. Pobeda je ukradena Omeru Ametoviću. Ovakve odluke ne donose ništa boksu, a mlade boksere odbijaju od ovog sporta. Žalimo što u vremenu kada boks treba da se unaoredi, posle suspenzija baš zbog ovakvih odluka, na velikim takmičenjima ne mogu svi da računaju na pošteno suđenje. Srpski tim razmišlja o napuštanju Evropskog prvenstva, navodi se, između ostalog u protestu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa