4. mart 2021.4. mar 2021.
Počelo je podnošenje zahteva za  podsticaje u stočarstvu
Agrarna politika

Počelo je podnošenje zahteva za podsticaje u stočarstvu

Zahtevi za podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi u 2021. godini, počeli su da se podnose 01. februara 2021. godine i moći će da se podnesu do 31. jula 2021. godine, za grla predata klanici ili izvezena u periodu od 01. jula 2020. do 30. juna 2021. godine.
Pravo na podsticaje u stočarstvu za tov ostvaruje: fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnik i pravno lice, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, na osnovu Zahteva za podsticaje sa pratećom dokumentacijom, koje podnosi Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.
Zahtev za podsticaje podnosi se posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi najviše do tri zahteva u navedenom periodu, a za isto grlo zahtev za podsticaje može da se podnese jednom za jednu kalendarsku godinu, po završetku tova.
Lice koje podnosi zahtev ostvaruje pravo na podsticaje:
za tov junadi za najmanje tri grla po podnetom zahtevu (grla moraju biti u vlasništvu podnosioca zahteva ili člana njegovog gazdinstva minimum 120 dana), iznos podsticaja je 15.000 din/grlu, za tov svinja za minimum 10 grla po zahtevu (prosečne telesne mase po prijemnici preko 90 kg) a najviše za 5.000 grla tovnih svinja u toku jedne kalendarske godine, iznos podsticaja je 1.000 din/grlu, za tov jagnjadi za minimum 10 grla po podnetom zahtevu (prosečne telesne mase po prijemnici ispod 50 kg), iznos podsticaja je 2.000 din/grlu,
za tov jaradi za minimum 5 grla po zahtevu (prosečne telesne mase po prijemnici ispod 30 kg) – iznos podsticaja je 2.000 din/grlu.
Ispunjenost propisanih uslova za ostvarivanje prava na podsticaje utvrđuje se na osnovu podataka na dan podnošenja zahteva.
Savetodavac za agroekonomiju Mirjana Milošević

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa