11. mart 2021.11. mar 2021.
http://www.minpolj.gov.rs

http://www.minpolj.gov.rs

Država podstiče organsku proizvodnju

Za tri godine znatno povećane površine i izvoz

Organska proizvodnja je velika razvojna šansa za opštine kao što je Bojnik, rekao je ministar Nedimović i istakao da ove godine ne očekuje velika odstupanja otkupne cene maline u odnosu na 2020. godinu
Država će ubrzati proces sertifikacije organske proizvodnje, jer će taj posao umesto proizvođača, odnosno kooperanata, moći da rade hladnjačari, najavio je u Bojniku ministar Branislav Nedimović.
„S druge strane i sam proces sertifikacije iz klasične u organsku proizvodnju država je omogućila još jednu alataku, a to je da taj proces jedna platforma preuzme na sebe za sve svoje kooperante“, objasnio je resorni ministar Branislav Nedimović koji je u Bojniku posetio hladnjaču „Fortis“ .

Organska proizvodnja je velika razvojna šansa za opštine kao što je Bojnik, rekao je ministar Nedimović i istakao da ove godine ne očekuje velika odstupanja otkupne cene maline u odnosu na 2020. godinu.
Milan Avramović, direktor hladnjače „Fortis“ rekao je da se organsko voće i povrće iz hladnjače u Bojniku prodaju širom sveta – u Kanadi, Americi, Australiji, a zamrznuta malina prošle godine stigla je i do Kine. Saradnjom je zadovoljno i 250 kooperanata koji se bave organskom proizvodnjom.

„U ovoj godini planiramo da sertifikujemo negde oko 350 novih organskih proizvođača koje smo pratili u protekle tri godine“, najavio je Milan Avramović.

Ministarstvo poljoprivrede podstiče razvoj organske proizvodnje u Srbiji. Za samo tri godine znatno su povećane površine kao i izvoz.
http://www.minpolj.gov.rs

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa