13. maj 2021.13. maj 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Borba do kraja

Partizan i Metaloplastika do poslednjeg kola u borbi za poziciju dva. Niš sve manje šansi. Sinoć Leskovčani u Šapcu, jednako važan meč u Beogradu. Bez prava na kiks u naredna dva kola
Metaloplastika i partizan će do samog kraja voditi borbu za poziciju dva koja će najverovatnije značiti plasman u SEHA ligu. Rudar nije bio velika prepreka, a iako je bio u zaostataku na poluvremenu, Partizan je uspeo da pobedi Dinamo u Pančevu i sačuva željenu poziciju. U trenutku zaključenja broja Partizan je bio u prednosti za jedan bod, ali se nadamo da su se sinoć okolnosti izmenile, nismo u mogućnosti da to sačekamo.

Metaloplastika – Rudar (K) 38:29 (21:14)
Sala Gimnazije. Sudije: Radaković i Bakmaz (oba Novi Sad). Sedmerci: MP 2 (0); Rudar 3 (3). Isključenja: MP 12; Rudar 6 minuta. Crvni karton: Jevtić (MP) u 59. Minutu.
METALOPLASTIKA: Dodić, Vorkapić 7, Jevtić, Pisarić 4, Srdanović 5, Milovanović 3, Bomaštar, Antonijević 1, Ivanić 4, Radisavljević, Đukić 3, Mitrović 3, Babić 2, Todorović 2, Brajović 4, Došen.


Šapčani su verovatno imali lak posao protiv Dubočice u sredu. Leskovčani su simpatična, dobra ekipa, no kvalitetom i ambicijama nedovoljno blizu Metaloplastici i zato je plavi tim bio apsolutni favorit i verujemo osvojio dva boda. Jednako važan događaj za aktuelnog vicešampiona bio je meč na Banjici gde je Partizan dočekao Železničar iz Niša. Nekadašnji trener Metaloplastike Đorđe Teodorović, aktuelni šef u Nišu, mogao je da pomogne bivšem klubu, kao i aktuelnom. Pobedom u Beogradu, Železničar bi ostao u konkurenciji za poziciju dva, samo pobedom, a Metaloplastika bi zaposela drugo mesto i ponovo bila prvi favorit da ga na kraju osvoji. Niš je kiksirao protiv Kragujevca na svom parketu čime je značajno umanjio šanse da se raduje i primoran je da traži uspeh i u Beogradu i u Šapcu. Remi je više odgovarao Partizanu zbog boljeg međusobnog odnosa sa Šapčanima, dok je pobeda Beograđana njima zadržala status najvećeg favorita za SEHA mesto. Utakmica u prestonici startovala je sat i po vremena ranije, te su već na poečtku svog duela sa Leskovčanima „plastičari“ znali ishod. Pobeda je svakako važna.

Do kraja Metaloplastiku očekuje gostovanje u Pančevu tokom vikenda, ne baš lako, ali svakako uz ulogu favorita, derbi protiv Železničara u pretposlednjem kolu i gostovanje šampionu u Novom Sadu. U Novi Sad će i Partizan.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa