13. maj 2021.13. maj 2021.
Od petka do ponedeljka kontrolisano 1112 objekata
Saopštenje načelnika MUO Vladana Krasavca

Od petka do ponedeljka kontrolisano 1112 objekata

U fokusu kontrola su i dalje objekti koji su označeni kao rizični, a postupa se i po prijavama građana. Izveštaji o broju kontrolisanih subjekata,nepravilnostima koje se tokom kontrola uoče,broju inspektora koji je učestvovao u nadzoru i izrečenim merama se svakodnevno dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu
Krizni štab je na sednici održanoj 07. maja doneo odluku o ublažavanju dosadašnjih epidemioloških mera, posebno onih koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata. Upućen je apel građanima da se i dalje pridržavaju propisanih mera, a kontrole su nastavljene na području Republike Srbije.
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnom kontaktu sa rukovodstvom gradova i opština sa područja Upravnog okruga. U kontrole su uključeni raspoloživi ljudski i materijalni resursi lokalnih inspekcija i republičkih inspekcijskih službi.
U fokusu kontrola su i dalje objekti koji su označeni kao rizični, a postupa se i po prijavama građana. Izveštaji o broju kontrolisanih subjekata, nepravilnostima koje se tokom kontrola uoče, broju inspektora koji je učestvovao u nadzoru i izrečenim merama se svakodnevno dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu. Inspektori su tokom nadzora odgovorno postupali.
Svaki inspektor u svom inspekcijskom nadzoru dužan je da se nadziranom subjektu legitimiše,čak i pre nego što nadzirani subjekt zatraži /osim u slučajevima prikrivene kupovine. Ukoliko lica koja se predstavljaju kao inspektori odmah ne pokažu svoju legitimaciju, smatra se da to lice nije u službenom nadzoru. Ako lica koja jesu inspektori, a ne žele da se predstave, ovakvo ponašanje predstavlja i obeležje krivičnog dela.
Od petka 07. maja do ponedeljka 10. maja ukupno je kontrolisano 1112 objekata, u nadzoru je učestvovalo 52 inspektora, a u 37 nadzora utvrđene su nepravilnosti u vezi protivepidemijskih mera. Kao nepravilnosti koje su utvrđene u nadzoru protivepidemijskih mera navode se lična zaštitna oprema korisnika, radno vreme i lična zaštitna oprema zaposlenih. Inspektori su u skladu sa zakonskim ovlašćenjima preduzeli mere prema kontrolisanim subjektima kod kojih su utvrđene nepravilnosti u sprovođenju protivepidemijskih mera. Prema subjektima kod kojih su utvrđene nepravilnosti izrečene su zakonom propisane mere. Donet je jedan prekršajni nalog od 300.000 dinara, jedan prekršajni nalog od 150.000 dinara i jedan prekršajni nalog od 50.000 dinara.
Inspekcijske kontrole na teritoriji Republike Srbije nastavljaju se i u narednom periodu.
Od 19. marta počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE. Prečišćen tekst nove Naredbe o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti Kovid-19 može se pročitati na sajtu Centra za Kovid mere.
Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs
Svi zainteresovani mogu postaviti i pitanje za svaku nedoumicu, a sva pitanja i odgovori biće objavljeni.
U borbi protiv epidemije pored poštovanja epidemijskih mera, presudnu ulogu igra proces vakcinacije građana, koji se sprovodi u pojačanom intenzitetu. U svim lokalnim samoupravama Mačvanskog upravnog okruga organizuju se vakcinalni punktovi na kojima se građani vakcinišu bez prethodnog prijavljivanja i u mestu stanovanja. Odziv građana je sve veći, što ohrabruje, a među vakcinisanima se povećava broj mladih. Vakcinaciju kao najefikasniju meru u borbi sa virusom Kovid -19. promovišu i mediji u svojim emisijama i svakodnevnim saopštenjima.
Apeluje se na sve građane da i nadalje poštuju naložene epidemijske mere i da se vakcinišu, jer je država Srbija obezbedila dovoljan broj vakcina i mogućnost izbora vakcine. Jedino masovnom vakcinacijom možemo zaštititi naše stanovništvo od virusa Kovid-19.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa