20. maj 2021.20. maj 2021.
foto: rk vitez

foto: rk vitez

RVANjE: JUNIORSKO PRVENSTVO SRBIJE

Vicešampioni

“Vitez” je, predvođen trenerima Ivanom Gladovićem i Nikolom Nikolićem nastupio sa sedam takmicčara na Prvenstvu Srbije u rvanju Grčko-rimskim stilom, a u Šabac je stiglo pet medalja. Samo pet bodova delilo je „vitezove“ od velikog uspeha i titule ekipnog prvaka Srbije, no i vicešampionsko zvanje predstavlja vrhunski domet. Zrenjanisnki „Proleter“ je prvi sa 110, „Vitez“ drugi sa 105 bodova. U Kanjiži se borilo 95 rvača, a u ekipnoj konkurenciji nadmetala su se 22 kluba.

Prvak Srbije postao je Ilija Petrović (do 130 kg), pobedivši protivnike iz beogradskog “Radničkog”, zrenjaninskog “Proletera” i “Novog Sada”. U kategoriji do 67 kg boje “Viteza” su branili braća Gajić, ovog puta do državnog trona stigao je Uglješa, savladavši rvače iz beogradskog “Železničara”, mlađeg brata Momčila i u finalu rvača “Partizana”. Momčilo je osvojio bronzu savladavši takmaca iz Kikinde i Železničara.

Miloš Madžarević je osvojio srebro, kao i Marko Savić. U svojim kategorijama Šapčani su ostvarili dve pobede pre poraza u finalu.

Nemanja Gligorić je startovao ubedljivo na Prvenstvu, no u četvrtfinalu, u neizvesnoj borbi, gubi i ostaje bez medalje, a do odličja ovaj put nije mogao ni Nikola Lukić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa