27. maj 2021.27. maj 2021.
Centralna svečanost  u Glušcima
OSAM DECENIJA OD POČETKA USTANKA U SRBIJI

Centralna svečanost u Glušcima

Rukovodstvo opštine je upoznato sa odlukom da se centralna manifestacija za Zapadnu Srbiju organizuje 29. juna 2021. godine na spomen kompleksu “Bubanja”, u Glušcima. U razgovorima je učestvovao i Mioljub Josipović predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Bogatić i koordinator SUBNOR-a za Mačvanski okrug, koji je i inicirao održavanje sastanka
U ponedeljak 17. maja, u Bogatiću je održan sastanak rukovodstava opštine sa predsednikom SUBNOR-a Republike Srbije general-majorom Vidosavom Kovačevićem i saradnicima, vezano za aktivnosti u pripremi obeležavanja velikog jubileja-80 godina od početka ustanka u Srbiji-Jugoslaviji.

Ove godine obeležava se osam decenija od početka ustanka u Drugom svetskom ratu, kada je hrabri srpski narod otpočeo borbu za oslobođenje od okupatora. Generalni pokrovitelj manifestacije “Da rata više ne bude” je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Program obeležavanja značajnog jubileja zajednički će realizovati Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije i SUBNOR Srbije.

Ovim povodom u poseti opštini Bogatić bili su predsednik SUBNOR-a Srbije general major Vidosav Kovačević , član Predsedništva pukovnik pilot Zoran Jakovljević i Vladan Krasavac načelnik Mačvanskog upravnog okruga.Rukovodstvo opštine je upoznato sa odlukom da se centralna manifestacija za Zapadnu Srbiju organizuje 29. juna 2021. godine na spomen kompleksu “Bubanja”, u Glušcima. U razgovorima je učestvovao i Mioljub Josipović predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Bogatić i koordinator SUBNOR-a za Mačvanski okrug,koji je i inicirao održavanje sastanka.

Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović se gostima zahvalio na poseti i podsetio na herojska dela naših predaka koji su podneli ogromnu žrtvu za slobodu.

-Ono što želim da naglasim je da možemo biti posebno ponosni na činjenicu da je srpski narod, bez obzira kojem antifašističkom pokretu pripadao, dao nemerljivi doprinos u slamanju najvećeg zla u istoriji čovečanstva. Nikada ne možemo i nećemo zaboraviti sve užase rata i nedužne žrtve bolesnih i izopačenih ideologija. Sećanje na sve njih je naša obaveza i potreba zarad budućih generacija-istakao je predsednik opštine Milan Damnjanović.

Učesnici sastanka su obišli Spomen kompleks na Bubanji u Glušcima,gde je planirano održavanje centralne manifestacije za Zapadnu Srbiju, obeležavanja 80 godina od početka ustanka u Srbiji-Jugoslaviji.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa