27. maj 2021.27. maj 2021.
sabac.rs

sabac.rs

REPUBLIČKO TAKMIČENjE IZ ISTORIJE ZA SREDNjOŠKOLCE

Vikend u znaku mladih istoričara

Grad Šabac i Šabačka gimnazija bili su domaćini Republičkog takmičenja iz istorije za srednjoškolce. Na takmičenju je učestvovalo 107 učenika gimnazija i srednjih stručnih škola iz cele Srbije. Takmičenje je organizovalo Društvo istoričara Srbije ,,Stojan Novaković”. Svečanom otvaranju takmičenja prisustvovali su direktor JP ,,Pošta Srbije” Zoran Đorđević i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić. Gradonačelnik Šapca istakao je da je ponosan što je vikend u gradu Šapcu obeležen u znaku najboljih mladih istoričara iz Srbije.

-Grad Šabac izdvaja značajna sredstva za funkcionisanje osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja. Između ostalog, izdvajamo novac i za podršku našim učenicima i profesorima, kroz stipendije, ali i podršku učešća na raznim takmičenjima. Drago mi je da učenici šabačkih škola postižu zapažene rezultate na najvišem nivou takmičenja. Nadamo se da će i ovog puta pokazati kvalitet, ali da će se i učenici iz drugih delova Srbije ovde lepo provesti, steći nova iskustva i prijateljstva. Trudićemo se da nagradimo najbolje, i zato smo danas zajedno sa direktorom JP ,,Pošta Srbije” gospodinom Zoranom Đorđevićem uveličali ovaj skup i omogućili da najbolji učenici budu dodatno nagrađeni. Zahvaljujem se svima, i Osnovnoj školi ,,Laza K. Lazarević” i Šabačkoj gimnaziji na divnom domaćinstvu i dobroj organizaciji. Želim da ovo takmičenje bude samo jedan od stepenika u sazrevanju i napretku naših đaka- rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Direktor JP ,,Pošta Srbije” Zoran Đorđević istakao je da će pobednici republičkih takmičenja u osnovnim i u srednjim školama dobiti posebnu nagradu od Pošte Srbije.

-Poštujući sve ono što radi Vlada RS i naš predsednik Aleksandar Vučić, prvenstveno mislim da najviše akcenta u ovom momentu daje na obrazovanje i da je to važan segment u odrastanju svakog mladog čoveka. Pošta Srbije prepoznala je sebe u segmentu da nagradi mlade, da mladi koji se danas ovde takmiče, a osvoje prva tri mesta dobiju posebnu nagradu od Pošte Srbije. Sada sam se dogovorio i sa gradonačelnikom Pajićem i direktorkom Marijanom da to i u buduće bude deo tradicije. Videćemo da u svim segmentima Pošta Srbije učestvuje i nagrađuje mlade- istakao je Zoran Đorđević.
Direktorka Šabačke gimnazije Marijana Isaković rekla je da je velika čast što se Republičko takmičenje iz istorije za srednjoškolce održava u Šabačkoj gimnaziji.

-Šabačka gimnazija je škola sa dugom tradicijom iz koje su potekli brojni učeni ljudi. Velika čast je što smo domaćini ovog takmičenja. Svim učenicima bih poželela sreću- kazala je Marijana Isaković.
sabac.rs

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa