26. avgust 2021.26. avg 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Šljunčenje u Drenovcu i Mačvanskom Pričinoviću

Radovi po prioritetima

„Nastavljamo da budemo dobri partneri sa sugrađanima i uslišimo sve potrebe iskazane kroz planove mesnih zajednica“
I ovenedelje nastavljeni su radovi na šljunčenju atarskih puteva u seoskim mesnim zajednicama grada Šapca. Drenovac i Mačvanski Pričinović danas su obišli zamenik gradonačelnika Šapca, Blaža Knežević i v. d. direktora JP “Infrastruktura” Milica Pavlović.

- Šljunčimo na više lokacija na teritoriji Grada Šapca, a danas smo u Drenovcu i Mačvanskom Pričinoviću gde je odrađen dobar deo posla. Nastavljamo da budemo dobri partneri sa sugrađanima i uslišimo sve potrebe iskazane kroz planove mesnih zajednica- istakao je ovom prilikom zamenik gradonačelnika i obećao žiteljima Drenovca realizaciju novih projekata, poput kanalizacione mreže i kolektora za prečišćavanje otpadnih voda.

-Projekat je urađen. Želim da istaknem angažovanje JP “Infrastruktura” i JKP “Vodovod Šabac” koji su izradili plan, tako da sledeće godine krećemo sa realizacijom- tvrdi Knežević.
Direktorka JP “Infrastruktura”, Milica Pavlović objasnila je da je u Drenovcu nastavljen rad na održavanju kilometar i po nekategorisanih puteva, a da je dosada uređeno 8 kilometara atarskih puteva kao i put do groblja u dužini od dva kilometra. Po rečima Pavlovićeve, radovi se izvode kvalitetno, a meštani su zadovoljni.

Foto: Glas Podrinja


-Savet MZ Drenovac konačno ima dobru saradnju sa gradskom upravom Šabac i JP “Infrastruktura. Povraćaj od poreza na imovinu koristimo na pravilan i adekvatan način. Krenuli smo da popravljamo ono u šta godinama nije ulagano. Uradili smo tri pravca i sokake smo nasuli sa tucanikom- potvrdio je njene reči predsednik MZ “Drenovac” Nemnja Makević, a sanjim se složio i Dragorad Geratović:
-Ima jedan put koji se zove Vrbovača koji nije rađen ima 40 godina. Tuda nisu mogli ni lovci da prođu, a sada može kombajn- zaključuje on.

U Mačvanskom Pričinoviću sređeno je 3 kilometra atarskih puteva. Tokom ove godine očekuje se novi asfalt u centru sela, a predsednik ove mesne zajednice, Ivan Jevremović, kaže da se radovi izvode po prioritetu i zahvaljujući saradnji sa gradskom upravom.

-Planiramo i rekosnatrukciju centra sela, novi asfalt kao i rekonstrukciju niske naponske mreže u Drinskoj ulici.To su naši prioriteti. Projekat smo predali gradu i oni su nam izašli u susret da projekte završimo u narednom periodu- izjavio je Jevremović.
T.T.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa