2. septembar 2021.2. sep 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

ODRŽAN SASTANAK SA DIREKTORIMA OSNOVNIH I SREDNjIH ŠKOLA

POČETAK NOVE ŠKOLSKE U PUNOM KAPACITETU

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sastao sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Šapca kako bi se dogovorili o načinu organizovanja nastave i sprovođenju epidemioloških mera u novoj školskoj godini.

Osnovne i srednje škole u potpunosti su spremne za početak nove školske godine, istakao je gradonačelnik Pajić.

- Veliko nam je zadovoljstvo što će učenici opet biti u školskim klupama u punim odeljenjima i časovima od 45 minuta. Direktori su dobili jasna uputstva od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Gradske uprave grada Šapca u vezi sa početkom školske godine. Na sastanku smo imali priliku da otklonimo sve nedoumice u organizaciji procesa nastave i boravka dece i zaposlenih u školama. Verujem da zajedničkom borbom možemo da se odupremo kovidu-19 da bi se ova školska godina završila onako kako započinje, u punom kapacitetu. Koliko ćemo u tome uspeti zavisi i od nas samih, rekao je gradonačelnik Pajić.

Nošenje maski, distanca, pranje ruku i dezinfekcija prostorija najvažnije su mere koje se moraju poštovati dodao je gradonačelnik.

- Očekujemo da će se održati visok nivo solidarnosti, kolegijalnosti i podrške tokom otežanog rada, što je bio slučaj i u prethodnom periodu. Škole će dobiti svu potrebnu pomoć od Grada Šapca. Svim učenicima i prosvetnim radnicima želim srećan početak nove školske godine”, rekao je gradonačelnik Pajić.

Zoran Starčević, direktor Osnovne škole ,,Nata Jeličić” izrazio je nadu da će se ovakav proces nastave zadržati do kraja školske godine.

- Raduje nas činjenica da će svi učenici krenuti u školu po redovnoj proceduri. Vraćamo se u period pre kovida što raduje sve zaposlene u sistemu obrazovanja. Nadamo se da će ovakav način rada potrajati do kraja školske godine jer će deci značiti mnogo za obrazovanje i druženje, rekao je Starčević i poželeo srećan početak nove školske godine svim prosvetnim radnicima, roditeljima i učenicima.
Sastanku su prisustvovali i Bojan Damnjanović, član Gradskog veća za obrazovanje i Ana Marinković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa