21. oktobar 2021.21. okt 2021.
U borbi za elitu (foto: S.S.)

U borbi za elitu (foto: S.S.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Malo predaha, mnogo izazova

Još navijači Mačve slave uspeh u Zaječaru, a već juče su igrali novi meč, na svom terenu protiv Zlatibora, odloženi 12. kola. Ako je posle kiksa prtiv Mitrovice postojao strah od pada, igrači u crveno-crnom su ga odgnali uspesima u nizu i opet su u vrhu, a ukoliko su pobedili juče Zlatiborce popeli su se na drugo mesto. Bili su favorit, ne znamo ishod u ovom trenutku, vi znate, no nadamo se da će igrači imati pristup kao u Zaječaru i da će uvažiti poruku mladog trenera koji ih predvodi.

-Svaka utakmica je novo dokazivanje. Prezadovoljni smo dosadašnjim učinkom, ali ćemo nastaviti isključivo u koliko svakoj narednoj utakmici priđemo kao najvažnijoj od svih gde moramo da pokažemo punu snagu, bez obzira koje na drugoj strani. Ponosan sam na ove mlade momke, potrudićemo se da zadržimo visok nivo do kraja godine i ukoliko uspemo, možda i na proleće napadnemo Super ligu – rekao je Boris Savić, trener Mačve.

Timok – Mačva 0:1 (0:0)
Zaječar. Gledalaca: 400. Glavni sudija: Saša Ranisavić (S. Mitrovica); pomoćnici: Živković (Kragujevac) i Hrutka (Beograd). STRELCI: Marjanović (Mačva) u 78. minutu. ŽUTI KARTONI: Božović, Stajković (Timok); Tojčić, Stevanović (Mačva).
TIMOK: Jovanović, Knežević, Pantić, Dragićević (Kingsli), Jovanović, Nikolić (Kačar), Rudić, Stajković, Anđelović, Božović, Rošević.
MAČVA: Manojlović, Tojčić, Pešić, Jevtić, Popović, Belić (Čvorić), Adamović, Stevanović, Mijailović (Arambašić), Gigić (Trimanović), Marjanović (Mićanović).


Već u subotu gostuje IMT kao nova prilika za dokazivanje. Boris Savić je kao trener ostvario velike uspehe sa ovim klubom, uveo ih u drugi rang, a stariji ljubitelji poznaju tim i iz prošlosti. Igrao je i protiv Mačve i protiv šabačkog Radničkog u vreme bivše države. Nekoliko igrača Mačve je igralo u Rakovici. Danas je deo kluba jedan bivši igrač Šapčana Lazović. Iako se niko ne izdvaja posebno, mogu se navesti Lučić i Stefanović, ali i nekoliko iskusnih poput Stefanovića i grčkog internacionalca Tsinovitisa. Imali su dobre mečeve, blede protiv ekipa iz vrha, gde je i Mačva, a upozorenje je bolja igra na gostovanju gde su treći tim lige!. U sredu u Kupu Mačva igra u Ivanjici, a vikend koji sledi je derbi protiv Mladosti u Novom Sadu.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa