11. novembar 2021.11. nov 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Konferencija za medije GO Srpske napredne stranke Šabac

Sve obećano ćemo ispuniti

Narodni poslanik i član Povereništva SNS Šabac istakao da SNS ima nikada veću podršku u gradu. Ističe da će sve obećano biti ispunjeno u predviđenim rokovima, naglašavajući da je deo toga već i urađen. Cilj ravnomerni razvoj Šapca
Srpska napredna stranka uživa nikada veću podršku u Šapcu, jer, kako je istaknuto na konferenciji za medije povereništva stranke, oni ne daju lažna, već realna obećanja i ispunjavaju ih. Već je urađeno mnogo u proteklih godinu dana, a sve obećano u predizbornoj kampanji biće realizovano u predviđenim rokovima, istakao je član Povereništva i narodni poslanik u Skupštini Srbije dr Boban Birmančević.
-Hvala građanima na ukazanom poverenju i strpljenju. Siguran sam da smo mi prva stranka koja ponosno javnosti pokazuje flajer sa predizbornim obećanjima godinu dana kasnije gde dokazujemo da smo nešto već realizovali, a u svemu drugom smo na putu realizacije. Iako je naveden rok za realizaciju svih planova 2025. godina, uveren sam da ćemo i ranije privesti kraju sve ono zbog čega smo dobili veliku podršku građana Šapca na prethodnim izborima i zbog čega i danas nama građani veruju - rekao je Birmančević i dodao da se budžet troši ravnomerno, u skladu sa realnim potrebama, te da je cilj aktuelne gradske uprave ravnomerni razvoj svih delova Šapca.

Ne želimo i nećemo da zadužujemo građane novim kreditima, niti uzimamo novčana sredstva od njih. Poslujemo po zakonu


-Smanjili smo cenu vrtića, obezbeđen je besplatan gradski prevoz za penzionere, uspostavljena je dobra saradnja sa svim ministarstvima. Prihodi u budžetu su povećani, završeni su radovi u OŠ “Majur” gde je planirana rekonstrukcija i nova fiskulturna sala, obezbeđena su sredstva za rekonstrukciju Opšte bolnice. Novi most će biti završen pre roka, napreduje planirano na izgradnji brze saobraćajnice Šabac - Loznica za koju je Republika izdvojila 500 miliona evra. Ponosni smo na saradnju sa našom državom i u svim projektima imamo njenu pomoć.

Sanacija vodovodne mreže i izgradnja kanalizacione mreže će biti nastavljena i u 2022. godini, istaknuto je na konferenciji.

-Vodovodna mreža se razvija u pet pravaca. U planu je 150 km kanalizacione mreže na gradskom, prigradskom i seoskom području. Ulažemo u putnu infrastrukturu. Izgradićemo 70 km različitih lokalnih puteva. Radovi su već počeli u Volujcu i selu Dvorište, a već su opredeljena sredstva od 266 miliona dinara (polovinu obezbedila država, polovinu lokalna samouprava) za 30 km lokalnih puteva u 12 sela. Dok vremenske prilike dozvole, radićemo na tome, a ukoliko ne dozvole, nastavljamo odmah na početku naredne građevinske sezone. Deo obećanja je i čišćenje korita reke Dobrave i sređivanje svih kanala kako se ne bi ponovila 2014. godina. Naša država je popravila nasipe na Savi, te građani nemaju razloga da brinu kako se događaji od pre sedam godina mogu ponoviti.

Zahvaljujući Telekomu Srbija, dodao je Birmančević, uskoro će do svakog stana, do svake kuće biti sprovedena nova optička mreža, najbrža u ovom delu Evrope, što nije deo predizbornih obećanja, ali je još jedan segment koji je aktuelna gradska vlast omogućila svojim sugrađanima.

Birmančević je istakao da nova gradska vlast nije podigla nijedan dinar kredita.

Na novinarsko pitanje o postupku protiv lidera stranke Zajedno za Srbiju i bivšeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića zbog njegove objave na tviteru gde je uporedio broj članova Srspke napredne stranke, između ostalog i sa brojem članova Nacionalsocijalističke partije Nemačke, Birmančević je rekao da građani Šapca dobro znaju ko je ko, što su pokazali na izborima.
-Čekali smo dve godine na poziv iz tužilaštva, ali nećemo odustati, Zelenović će biti procesuiran. Objava je dokaz koliko su u pitanju beskrupulozni ljudi. On nije samo bivši gradonačelnik, već po podršci mogu reći i bivši političar. Sudski organi će da rade svoj posao, a naš prioritet su škole, infrastruktura, investicije, nova radna mesta, a ne bivši. Srpska napredna stranka ima 11.000 članova u Šapcu, dobila je ubedljivo najveću podršku na prethodnim lokalnim izborima - istakao je Birmančević


-Ne želimo i nećemo da zadužujemo građane novim kreditima, niti uzimamo novčana sredstva od njih. Poslujemo po zakonu i ponosno smo da smo sve kadrovske promene u javnim preduzećima realizovali u skladu sa zakonom - naveo je Birmančević.

Kao vrlo značajne, ne samo u materijalnom, nego i u emotivnom smislu član povereništva SNS Šabac podvukao je kupovinu sportske hale “Zorka” i skori početak radova na izgradnji kompleksa bazena na otvorenom.

-Prvi put je hala u vlasništvu Grada Šapca i ponovo će u njoj svi moći da gledaju vrhunske sportske događaje. Pre godinu i po dana korisnici dvorane su bukvalno isterani iz tog objekta. Siguran sam da je katanac na bravi hale “Zorka” bio katanac na politiku Nebojše Zelenovića i prethodne vlasti. U 2022. godini planiran je početak izgradnje kompleksa otvorenih bazena (olimpijski, srednji i dečji) u blizini hale “Zorka” i blizu zatvorenog Gradskog bazena.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa