18. novembar 2021.18. nov 2021.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

VOLUJAC KOD ŠAPCA

Asfaltiran put u Gajića mali

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, prisustvovao je prošlog ponedeljka asfaltiranju puta u zaseoku Gajića mala u Volujcu.
Dočekalo ga je dosta meštana ovog sela, a među njima najviše mladih, razdraganih lica, jer je asfalt posle više decenija iščekivanja i nadanja stigao u njihov zaseok.

-Želimo svima da omogućimo pristojne uslove za život i što jednostavniji, lakši i brži plasman svojih proizvoda na tržište. Nadamo se da tako obezbeđujemo i solidne uslove za ostanak mladih na vekovnim ognjištima njihovih očeva i dedova i zasnivanje svoje egzistencije i egzistencije porodice na selu.

Konkretno se radi na asfaltiranju puta u dužini od 2,3 kilometra u zaseoku Gajića mala u Volujcu, a na programu su i putevi u ostalim delovima sela, ukupno preko 4 kilometra. Posle dolazi na red Duvanište. Ukupna vrednost radova u ove dve mesne zajednice je 73 miliona dinara, a asfaltiraćemo 7,4 kilometra puteva. Sve ovo realizujemo uz pomoć i razumevanje Vlade Srbije, odnosno resornog ministarstva. Maksimalno sarađujemo sa našom državom, a cilj je stvaranje približno istih uslova života na selu i u gradu. Tako ostvarujemo i našu ideju Šabac, grad budućnosti, istakao je ovom prilikom dr Aleksandar Pajić i nabrojao svih 12 sela u kojima će izvoditi slične poslove.
Radost nisu skrivali ni meštani Volujca, okupljeni na mestu izvođenja radova, među kojima je bilo i dosta dece.

Predsednik mesne zajednice Volujca Stevan Gajić je rekao da ovo ne pamti u svojih sedam decenija, koliko živi u selu.
-Prethodno su nam mnogi obećavali, ali je nažalost na tome i ostalo. Samo obećanja. Ovi sada, čelnici SNS u Šapcu, obećano ispunjavaju, na čemu smo im neizmerno zahvalni. Na ovaj način obezbeđujemo ukupno lepšu budućnost našeg sela, dodao je Gajić.

Slično je razmišlja i njegov meštanin Goran Gajić, koji u Volujcu živi dugo, a trenutno je proizvodnji jagoda opredelio dva hektara. I on je ponovio veliku zahvalnost, prvenstveno rukovodiocima šabačkog SNS, isto kao i Dragica Belušević, koja je u Volujcu provela 70. Godina i nada se da će na ovaj način mladi više ostajati na selu, tu graditi bolju i izvesniju budućnost, kako za sebe i svoju porodicu, tako i za lepšu budućnost Volujca.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa