Инфо

18. новембар 2021.18. нов 2021.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ВОЛУЈАЦ КОД ШАПЦА

Асфалтиран пут у Гајића мали

Градоначелник Шапца др Александар Пајић, присуствовао је прошлог понедељка асфалтирању пута у засеоку Гајића мала у Волујцу.
Дочекало га је доста мештана овог села, а међу њима највише младих, раздраганих лица, јер је асфалт после више деценија ишчекивања и надања стигао у њихов засеок.

-Желимо свима да омогућимо пристојне услове за живот и што једноставнији, лакши и бржи пласман својих производа на тржиште. Надамо се да тако обезбеђујемо и солидне услове за останак младих на вековним огњиштима њихових очева и дедова и заснивање своје егзистенције и егзистенције породице на селу.

Конкретно се ради на асфалтирању пута у дужини од 2,3 километра у засеоку Гајића мала у Волујцу, а на програму су и путеви у осталим деловима села, укупно преко 4 километра. После долази на ред Дуваниште. Укупна вредност радова у ове две месне заједнице је 73 милиона динара, а асфалтираћемо 7,4 километра путева. Све ово реализујемо уз помоћ и разумевање Владе Србије, односно ресорног министарства. Максимално сарађујемо са нашом државом, а циљ је стварање приближно истих услова живота на селу и у граду. Тако остварујемо и нашу идеју Шабац, град будућности, истакао је овом приликом др Александар Пајић и набројао свих 12 села у којима ће изводити сличне послове.
Радост нису скривали ни мештани Волујца, окупљени на месту извођења радова, међу којима је било и доста деце.

Председник месне заједнице Волујца Стеван Гајић је рекао да ово не памти у својих седам деценија, колико живи у селу.
-Претходно су нам многи обећавали, али је нажалост на томе и остало. Само обећања. Ови сада, челници СНС у Шапцу, обећано испуњавају, на чему смо им неизмерно захвални. На овај начин обезбеђујемо укупно лепшу будућност нашег села, додао је Гајић.

Слично је размишља и његов мештанин Горан Гајић, који у Волујцу живи дуго, а тренутно је производњи јагода определио два хектара. И он је поновио велику захвалност, првенствено руководиоцима шабачког СНС, исто као и Драгица Белушевић, која је у Волујцу провела 70. Година и нада се да ће на овај начин млади више остајати на селу, ту градити бољу и извеснију будућност, како за себе и своју породицу, тако и за лепшу будућност Волујца.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa