16. decembar 2021.16. dec 2021.
Donacija 500 mBot robotića za osnovne škole
Rotari klub

Donacija 500 mBot robotića za osnovne škole

Svaki projekat sadrži i obaveznu edukaciju. U Sremskoj Mitrovici organizovali obuku. Iz Šabačke opštine za dodelu mRobotića prijavile se tri škole
Rotari Distrikt 2483 Srbija i Crna Gora i Rotari klubovi već nekoliko godina realizuju donacije za osnovne škole u Srbiji radi povećanja digitalne pismenosti naših đaka. Tako smo do sada na osnovu potpisanog Memoranduma „Za lepšu školu“ sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije donirali 600 računara za 120 škola i 670 dronova za učenje programskih jezika skreč i pajton u 5. i 6. razredima osnovnih škola. Koordinator ovog projekta je Vladimir Matić, dok je rukovodilac Oskar Šok.

Od ponedeljka, 29. novembra počeli smo sa donacijom 500 mBot robotića za 100 osnovnih škola u Srbiji koje smo obezbedili iz Global Granta „Rotari Distrikt 2483 za 100 škola“- nosilac projekta je Rotari klub Senta i naši prijatelji iz Rotari kluba Savana -Distrikt 6920 USA. Veliku pomoć u obezbeđivanju potrebnih sredstava u iznosu od 76.185 US dolara pružili su nam USAID i Rotari Fondacija u okviru programa „Hearts of Europe“ kao i veliki broj klubova iz SAD, Mađarske i Srbije.
S obzirom da svaki naš projekat sadrži i obaveznu edukaciju, 09. decembra 2021. godine u Sremskoj Mitrovici, organizovali smo obuku i dodelu ovih učila.

Na dodelu 9. decembra bilo je pozvano 17 škola, a iz Šabačke opštine za dodelu mRobotića prijavile su se tri škole. Svaki nastavnik prisutan na obuci, odneo je u svoju školu po pet mBot robotića.
Predavač je bio naš prijatelji saradnik Nebojša Glišić iz Fondacije „B92“ koji već nekoliko godina uspešno realizuje seminare iz ove oblasti.
Rotari Klub Predsednik kluba Vladimir Marković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa