16. decembar 2021.16. dec 2021.
Cer pobednik takmičenja
Manifestacija „120 vrhova Srbije“

Cer pobednik takmičenja

Povodom obeležavanja 120 godina organizovanog planinarstva u Srbiji, Planinarski savez Srbije organizovao je manifestaciju „120 vrhova Srbije“, na osnovu konačnog plasmana, najuspešnijim osnovnim organizacijama planinarskih društava dodeljene su nagrade i priznanja, Planinarskog saveza Srbije u Subotu 12.11.2021, na Međunarodni dan planinara. PSD „Cer Šabac“ je u konačnom plasmanu zauzeo prvo mesto, sa 94 osvojena vrha. Zaslužili su zahvalnicu i nagrade sponzora.

Cilj manifestacije „120 vrhova Srbije“ bio je da kroz jednu vrstu angažovanja planinara, na simboličan način obeleži 120 godina organizovanog planinarstva u Srbiji. Ideja je da se mladima pruži izazov koji je u skladu sa modernim društvenim prilikama, ali bez ograničenja na godine starosti i popularizaciju manje poznatih, odnosno manje posećenih vrhova Srbije.

Sve u svemu, planinari Srbije su bili vrlo ažurni u ovoj manifestaciji, a planinari Šabačkog Cera su u ostroj konkurenciji ovu uspešnu godinu, zaokružili prvom nagradom na ovoj manifestaciji „120 vrhova Srbije.“

Kreativna pravila
Učesnici igre mogli su biti svi zainteresovani članovi Planinarskog saveza Srbije. Minimum tri člana iz istog planinarskog kluba-društva, bili su u obavezi da na osnovu unapred zadatih naziva vrhova i koordinata dođu do vrha i naprave dokaz da su tu bili. Bilo je moguće da jedan klub za jedan vikend pošalje i više video zapisa. Samo je bilo bitno da je vrh sa spiska i d ana akciji bude minimum tri člana iz jednog kluba.

Dokaz se sastojao od video klipa (min 15 sekundi) vrha i okoline, članove ekipe, izgovorenog datuma snimanja, naziva vrha i planine i naziva društva. Ekipe su svoj video zapis slale na Viber PSS i objavljivale ga javno, sa ličnim ili klupskim profilima na nekoj od društvenih mreža.
Rezultat svake ekipe se računao u konačnom plasmanu osnovnoj planinarskoj organizaciji, u kojoj su članovi ekipe učlanjeni. Igra je trajal u toku 2021 godine do 11,11,2021.godine.

U tabeli koja sadrži sve zadate vrhove, vodila se evidencija ekipa koje su prve došle do zadatih vrhova i evidencija svih ostalih ekipa na svim ostalim vrhovima. Tabela je popunjavana na osnovu redosleda pristizanja video poruka u aplikaciji viber. Računale su se samo ekipe koje pošalju video dokaze, u skladu sa upustvima iz pravila takmičenja. Tabela je ažurirana jednom nedeljno.
V. Živanović (PSD Cer)

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa