6. januar 2022.6. jan 2022.
Stručni štab Srbije (foto: futsalsrbija.com)

Stručni štab Srbije (foto: futsalsrbija.com)

FUTSAL: ALEKSA ANTONIĆ, ČLAN STRUČNOG ŠTABA SRBIJE

Grupa po meri, Ukrajina ključna

Jaka, ali odgovarajuća grupa. Balkan izuzetno jak. Najvažnija utakmica protiv Ukrajine. Sastav upitan zbog povreda, ali ambicije nisu umanjene
Uz Evropsko prvenstvo u rukometu, januar donosi još jedno veliko takmičenje, šampionat kontinenta u futsalu, gde će nastupati i naš nacionalni tim. Žreb je Srbiju svrstao u grupu sa aktuelnim šampionima sveta, domaćinom i Ukrajinom, ekipom koji dolazi iz dela Evrope gde je futsal vrlo popularan.

-Portugalci su velesila, apsolutni favoriti grupe i jedan od najozbiljnijih, ako ne i najozbiljniji kandidat za titulu. Ukrajina je poznat tim u stalnom napretku. Njihov stil je brzina i disciplina, odlikuje ih snaga i kolektiv. Kada pogledate njihov sastav nema majstora, vrsnih individualaca, ali su uigran i sjajan tim. Holandija važi za najslabiji tim u grupi, no domaćini su, ulažu u futsal i mogu da iznenade, organizacije su se prihvatili sa idejom da ostave trag i ne smeju se potceniti - ističe trener golmana u reprezentaciji Srbije, naš sugrađanin Aleksa Antonić.

Prvenstvo će, jasno je, biti neizvesno i izjednačeno, Srbija se ne zadovoljava samim participiranjem na kontinentalnoj smotri.

-Primarni cilj je četvrtfinale gde kvalitetom pripadamo, u to sam uveren. Kada dođete u nokaut fazu, sreća je značajan faktor, trenutno raspoloženje, moguća je i borba za medalje. Sastav je upitan, Lazarević se oporavlja od operacije koju je nedavno imao. Stojković je povređen, Radovanović se oprostio od igranja za nacionalni tim. Svakako je prvi cilj plasman među osam najboljih.
Favoriti se ne menjaju, posebno u Evropi.

Antonić sa porodicom


-Uz Portugal favoriti su uvek Španija i Rusija, iz senke se nameće Kazahstan, sve vrhunske reprezentacije.

Aleksin fah su golmani, iskustvo prenosi na mlađe čuvare mreže, a na toj poziciji smo konkurentni svima.

-Naši golmani su među kvalitetnijim u Evropi, najbolji putuju u Holandiju. Za mene najbolji golman sveta je Kazahstanac.

Prvenstvo startuje 19. januara. U prvom kolu Srbija igra protiv Portugala prvog dana. Četiri dana kasnije na suprotnoj strani će biti Ukrajina, a 28. januara će se crveni nadmetati sa Holandijom. Već 31. januara ili 1. februara je četvrtfinale. Na Šampionatu učestvuju čak četiri reprezentacije sa područja bivše Jugoslavije: Hrvatska, Slovenija, BiH i Srbija.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa