6. januar 2022.6. jan 2022.
Foto: ŠPU

Foto: ŠPU

Humanitarna akcija Škole primenjenih umetnosti i Fondacije Humano srce Šapca

Novogodišnji paketići za decu

„Svi smo bili deca i znamo da nema reči kojima se može opisati radost deteta kada dobije novogodišnji paketić“, istakao je nastavnik koordinator humanitarnih akcija u Školi primenjenih umetnosti Mladen Pantelić
Škola primenjenih umetnosti i Fondacija Humano srce Šapca u okviru novogodišnje humanitarne akcije organizovali su prikupljanje paketića kako bi mališanima ulepšali predstojeće praznike.
-Ovom prilikom želim da zahvalim na divnom gestu koji svake godine Škola primenjenih umetnosti organizuje za nas. Ovi darovi idu u prave ruke, deci koja nemaju roditelje i koja žive u teškim uslovima. Ponosni smo na našu dugogodišnju saradnju, ne samo po pitanju paketića, već i za svaku drugu vrstu saradnje i podrške. Udruženi, naravno, možemo postići mnogo više nego kao pojedinci i veoma smo ponosni što imamo ovakve ustanove i škole kao što je Škola primenjenih umetnosti - rekla je upravitelj Fondacije Ana Perić.

Učenici ŠPU rado su se odazvali pozivu, jer kako ističu svojim primerom mogu da utiču na zajednicu.

-Uvek kad smo u prilici učestvujemo u humanitarnim akcijama. Uz podršku Učeničkog parlamenta, učenici naše škole svake godine se rado odazivaju i na ovu akciju, čime pokazujemo koliko negujemo zajedništvo, koliko smo voljni da se međusobno pomažemo i omogućimo da novogodišnji praznici svima budu lepi i ispunjeni - naglasila je predsednica Učeničkog parlamenta Anđela Đurić.
Dugogodišnja saradnja Fondacije i škole postala je tradicija, te se nadaju da će mali gest obradovati najmlađe i učiniti im praznike vedrijim.

-Ova akcija svakog decembra za nas je radost, jer znamo da će usrećiti mnoge mališane koji ne bi bili u prilici da u novogodišnjoj noći uživaju u svojim paketićima. Naša škola ima dugogodišnju saradnju sa Fondom Humano srce Šapca, svake godine učestvujemo u ovoj akciji, ne samo učenici, već i zaposleni, a s druge strane, Fond Humano srce Šapca, godinama pomaže i učenicima naše škole koji su u nezavidnoj materijalnoj situaciji. Svi smo bili deca i znamo da nema reči kojima se može opisati radost deteta kada dobije novogodišnji paketić - istakao je nastavnik - koordinator humanitarnih akcija u Školi primenjenih umetnosti Mladen Pantelić.
M. Ž.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa