Инфо

6. јануар 2022.6. јан 2022.
Фото: ШПУ

Фото: ШПУ

Хуманитарна акција Школе примењених уметности и Фондације Хумано срце Шапца

Новогодишњи пакетићи за децу

„Сви смо били деца и знамо да нема речи којима се може описати радост детета када добије новогодишњи пакетић“, истакао је наставник координатор хуманитарних акција у Школи примењених уметности Младен Пантелић
Школа примењених уметности и Фондација Хумано срце Шапца у оквиру новогодишње хуманитарне акције организовали су прикупљање пакетића како би малишанима улепшали предстојеће празнике.
-Овом приликом желим да захвалим на дивном гесту који сваке године Школа примењених уметности организује за нас. Ови дарови иду у праве руке, деци која немају родитеље и која живе у тешким условима. Поносни смо на нашу дугогодишњу сарадњу, не само по питању пакетића, већ и за сваку другу врсту сарадње и подршке. Удружени, наравно, можемо постићи много више него као појединци и веома смо поносни што имамо овакве установе и школе као што је Школа примењених уметности - рекла је управитељ Фондације Ана Перић.

Ученици ШПУ радо су се одазвали позиву, јер како истичу својим примером могу да утичу на заједницу.

-Увек кад смо у прилици учествујемо у хуманитарним акцијама. Уз подршку Ученичког парламента, ученици наше школе сваке године се радо одазивају и на ову акцију, чиме показујемо колико негујемо заједништво, колико смо вољни да се међусобно помажемо и омогућимо да новогодишњи празници свима буду лепи и испуњени - нагласила је председница Ученичког парламента Анђела Ђурић.
Дугогодишња сарадња Фондације и школе постала је традиција, те се надају да ће мали гест обрадовати најмлађе и учинити им празнике ведријим.

-Ова акција сваког децембра за нас је радост, јер знамо да ће усрећити многе малишане који не би били у прилици да у новогодишњој ноћи уживају у својим пакетићима. Наша школа има дугогодишњу сарадњу са Фондом Хумано срце Шапца, сваке године учествујемо у овој акцији, не само ученици, већ и запослени, а с друге стране, Фонд Хумано срце Шапца, годинама помаже и ученицима наше школе који су у незавидној материјалној ситуацији. Сви смо били деца и знамо да нема речи којима се може описати радост детета када добије новогодишњи пакетић - истакао је наставник - координатор хуманитарних акција у Школи примењених уметности Младен Пантелић.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa