20. januar 2022.20. jan 2022.
Foto: CSU

Foto: CSU

U Centru za stručno usavršavanje Šabac tokom januara

Zimske školice

Ove godine Zimske školice za sve zainteresovane biće organizovane u poslednjoj nedelji do 21. januara u Centru za stručno usavršavanje Šabac
Tradicionalno tokom zimskog raspusta, Centar za stručno usavršavanje Šabac organizuje Zimske školice. Ove godine Zimske školice organizovane su u poslednjoj nedelji raspusta, do 21. januara. Učesnici zimskih školica imaju priliku da uz prisustvo edukatora kreiraju zanimljive predmete, „prošetaju“ gradovima Evrope uz pomoć naših VR naočara, da se orijentišu pomoću mikrobita, da koriste robota koji sortira predmete po bojama,...

-Za sada, odziv učesnika radionice je veliki i veoma nam je drago zbog toga. Pozivamo sve znalce i radoznalce da na najkreativniji i najzanimljiviji način iskoriste poslednju nedelju zimskog raspusta kao učesnici Šabačkih zimskih školica u Centru za stručno usavršavanje Šabac. Program je raznovrstan, tako da svakako ima po nešto od predškolaca do srednjoškolaca – rekla je Ivana Bogićević, stručna saradnica Centra za stručno usavršavanje Šabac.

Jedna od prvih radionice je Zimske školice je bila iz domena biologije. Polaznici su imali pruliku da saznaju više o vrstama ptica, njihovim načinom života, ali i da naprave kućicu za ptice.

Foto: CSU


-Za decu je ovo bila veoma interesantna radionica, što se može videti na osnovu odziva. Trudimo se da kod mališana od najranijeg uzrasta probudimo ljubav prema prirodi, ukažemo na značaj očuvanja zdrave životne sredine -istakla je nastavnica biologije Marija Đerić.

Kućiće koje su pravi spas za ptice u zimskom periodu biće smeštene u parku Centra za stručno usavršavanje Šabac.

Uz radionice u okviru Zimske školice u CSU je i pripremna nastava iz matematike koja obuhvata pripremu za završni ispit iz matematike za učenike osmog razreda. Učenici će tokom časova rešavati zadatke sa prethodnih završnih ispita. Priprema će trajati do 21. januara od 09:00 do 12:00 časova, a vodi je profesor matematike Vladimir Beara.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa