24. mart 2022.24. mar 2022.
Dužni smo da objasnimo  biračima šta je istina
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Dužni smo da objasnimo biračima šta je istina

Ovog vikenda je svaki član i simpatizer POKS-a u Šapcu, kao i celoj Srbiji, dobio pismo na kućnu adresu, u kojem se pozivaju da glasaju za koaliciju NADA. Tekst je potpisao Vojislav Mihailović, predstavljajući se kao predsednik POKS-a.

Tim povodom, Ljuban Damnjanović, predsednik Gradskog odbora POKS Šabac, kaže:
-Svega je na političkoj sceni ove naše napaćene Srbije bilo, ali ovako nešto nikada nije zabeleženo. Ovo je prvi put u istoriji da se jedna politička stranka lažno predstavlja imenom druge stranke. Nažalost i većina medija je izveštavala da je POKS u koaliciji NADA, neki i dan danas. Čast pojedinima koji su uputili javno izvinjenje POKS-u, jer su prenosili agencijske vesti bez provere istinitosti. Dužni smo da objasnimo biračima šta je istina, a svako neka glasa po svojoj volji. Dakle,
POKS se nalazi u koaliciji sa Srpskim pokretom DVERI, pod rednim brojem 11. Naziv liste je : Boško Obradović – Srpski pokret DVERI – POKS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije.



Sa druge strane koaliciju NADA čine DSS, stranka „Za Kraljevinu Srbiju“ i stranka „Bunjevci građani Srbije“. Nema tu nikakvog POKS-a. Da bude još jasnije, stranka „Za Kraljevinu Srbiju“ je u stvari stranka Maje Gojković, Narodna partija, koju su dobili ili kupili od Maje Gojković za rezervnu varijantu, ako im ne prođe puč u POKS – u. I samo joj promenili naziv iz Narodna partija u „Za Kraljevinu Srbiju“. Zaključak je da koaliciju NADA čine DSS, bivša stranka Maje Gojković i Bunjevci. Dok je POKS u koaliciji sa Dverima.

Zahtevamo od nadležnih institucija da hitno reaguju i obezbede zakonitost izbornog procesa.„- navodi Damnjanović, dodajući da Vojislav Mihailović, u njegovom pismu upućenom članovima POKS-a, poziva članove i simpatizere da glasaju za koaliciju NADA, iako se u istom tom pismu vidi da u nazivu njihove liste nema POKS -a.

-Očigledno je da koalicija NADA bez POKS-a ne može proći cenzus i sada se služe najprljavijim trikovima ne bi li pokupili glasove POKS-a.„- kaže Ljuban Damnjanović, predsednik Gradskog odbora POKS Šabac.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa