24. mart 2022.24. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Akademija strukovnih studija Šabac organizovala bazar

Studenti predstavili svoje studijske programe

Cilj bazara jeste da studenti upoznaju šta njihove kolege na ostalim smerovima rade. Inicijativa krenula od članova studentskog parlamenta
Akademija strukovnih studija Šabac Odsek za medicinske i poslovno-tehnološke studije organizovala je bazar pod nazivom „Naših osam“.

Bazar “Naših osam“ nastao je kao rezultat zajedničkog rada Studentskog parlamenta i profesora ovog Odseka. Svih osam smerova predstavili su se ponudom koju su pripremili studenti i profesori. Kroz ponudu na štandovima studenti su predstavili svoje studijske programe.

-Cilj ovog bazara jeste da studenti upoznaju šta njihove kolege na ostalim smerovima rade. Na štandovima možete videti materijalizovano znanje naših studenata gde oni prodaju svoje prizvode ili usluge – rekla je Katarina Ilić student smera ekonomije.

Studenti Zdravstvene nege merili su krvni pritisak i šećer u krvi, studenti Gastronomije na svom štandu imali sunajrazličitije poslastice, studenti Prehrambene tehnologije spremili su raznovrsne džemove i kompote, dok su studenti Zaštite životne sredine i Inženjerskog menadžmenta u ponudi imali proizvode od recikliranih materijala kao i sadnice raznih biljaka. Studenti farmacije u ponudi su imali prirodnu kozmetiku za SPA. Studenti Informacionih tehnologija pokazali su kako putem 3D štampača nastaju privesci, dok su studenti Ekonomije u ponudi imali različite onlajn kurseve.

-Inicijativa je krenula od članova studentskog parlamenta kako bi se bolje upoznali ali ujedno i predstavili jedni drugima. Profesori su imali sluha za našu ideju i zajedno sa nama organizovali sve aktivnosti – dodao je Slaviša Kovač predsednik studentskog parlamenta.

Bazar je prodajno-humanitarnog karaktera te će sav prihod namenjen je budućim aktivnostima studentskog karaktera.

-Namena ovog bazara jeste da studenti međusobno vide šta to oni rade i izučavaju tokom tri godine studija. Drugi momenat je humani karakter. Sav prihod odlazi studentskom parlamentu koji će odlučini na koji način će ga pametno upotrebiti – istakla je dr Jelena Jevtić viši predavač.
Ž.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa