Инфо

24. март 2022.24. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Академија струковних студија Шабац организовала базар

Студенти представили своје студијске програме

Циљ базара јесте да студенти упознају шта њихове колеге на осталим смеровима раде. Иницијатива кренула од чланова студентског парламента
Академија струковних студија Шабац Одсек за медицинске и пословно-технолошке студије организовала је базар под називом „Наших осам“.

Базар “Наших осам“ настао је као резултат заједничког рада Студентског парламента и професора овог Одсека. Свих осам смерова представили су се понудом коју су припремили студенти и професори. Кроз понуду на штандовима студенти су представили своје студијске програме.

-Циљ овог базара јесте да студенти упознају шта њихове колеге на осталим смеровима раде. На штандовима можете видети материјализовано знање наших студената где они продају своје призводе или услуге – рекла је Катарина Илић студент смера економије.

Студенти Здравствене неге мерили су крвни притисак и шећер у крви, студенти Гастрономије на свом штанду имали сунајразличитије посластице, студенти Прехрамбене технологије спремили су разноврсне џемове и компоте, док су студенти Заштите животне средине и Инжењерског менаџмента у понуди имали производе од рециклираних материјала као и саднице разних биљака. Студенти фармације у понуди су имали природну козметику за СПА. Студенти Информационих технологија показали су како путем 3Д штампача настају привесци, док су студенти Економије у понуди имали различите онлајн курсеве.

-Иницијатива је кренула од чланова студентског парламента како би се боље упознали али уједно и представили једни другима. Професори су имали слуха за нашу идеју и заједно са нама организовали све активности – додао је Славиша Ковач председник студентског парламента.

Базар је продајно-хуманитарног карактера те ће сав приход намењен је будућим активностима студентског карактера.

-Намена овог базара јесте да студенти међусобно виде шта то они раде и изучавају током три године студија. Други моменат је хумани карактер. Сав приход одлази студентском парламенту који ће одлучини на који начин ће га паметно употребити – истакла је др Јелена Јевтић виши предавач.
Ж.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa