Инфо

24. март 2022.24. мар 2022.
Фото: МУО

Фото: МУО

Свечани састанак Координационе комисије за инспекцијски надзор

Сумирање учињеног и захвалност учесницима

Били су то дани мукотрпне и тешке борбе, посвећености примени и контроли свих мера на сузбијању и ширењу вируса. Реализовано је 1.285.886 професионалних надзора и том приликом препознато 38.000 неправилности, а санкционисано 13.500 различитих прекршаја
У петак 18.марта, у Београду je одржан свечани састанак поводом завршетка координисаних надзора над применом противепидемјских мера на сузбијању ширења вируса Ковид 19. Влада Републике Србије, Министарство државне управе и локалне самоуправе, Координациона комисија за инспекцијски надзор и Радна група за координацију инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид 19 позвали су представнике државних органа и локалних самоуправа чији инспектори су учествовали у координисаним надзорима у борби против Ковида 19. Свечани састанак је одржан у Дому народне Скупштине Републике Србије. Прилика је да се сумирају остварени резултати и упути захвалност свима који су учествовали у надзорима везано за контролу примене епидемиолошких мера.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић, која је и председник Координационе комисије за инспекцијски надзор представила је остварене резултате за 507 дана рада. Спроведено је више од 1,28 милиона надзора и изречено 13.500 прекршајних налога субјектима који су прекршили наложене мере.

Обраћајући се присутнима Горан Стаменковић, руководилац Радне групе за сузбијање ширења корона вируса нагласио је да су то били дани мукотрпне и тешке борбе, посвећености примени и контроли свих мера на сузбијању и ширењу вируса. Реализовано је 1.285.886 професионалних надзора и том приликом препознато 38.000 неправилности, а санкционисано 13.500 различитих прекршаја.

-Сви овлашћени инспектори-санитарна инспекција, комунална милиција-комуналне инспекције локалних самоуправа изрекли су 450 милиона динара казни- навео је Горан Стаменковић, додајући да је за цео тај посао било надлежно 2.400 инспектора, а дневно је било ангажовано и до хиљаду инспектора.

Говорећи о статистичким подацима Горан Стаменковић је прецизирао да је у већим угоститељским објектима обављено скоро 660 хиљада контрола,у тржним центрима 40.000, у великим трговинским ланцима 389.000, а на пијацама 18.000 контрола. Велики допринос у реализацији контрола дали су запослени у МУП-у. Највећи број надзора обављен је јануара месеца 2021. године у време празника, Божића, Српске нове године и за Сретење.

Скупу су присуствовали инспектори из 25 јединица локалних самоуправа са подручја Републике Србије и начелници управних округа.Захвалнице и плакете уручене су најистакнутијим појединцима за допринос и залагање које су остварили у раду.

У име Мачванског управног округа догађају је присуствовао начелник Владан Красавац.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa