Инфо

24. март 2022.24. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Развој и унапређење саобраћајног васпитања

Друга фаза пажљивкове смотре

Смотра деце предшколског узраста и ученика првог и другог разреда. Циљ реализације смотре развој и унапређење саобраћајног образовања и васпитања деце
Након прве, у Шапцу је одржана и друга фаза „Пажљивкове смотре“ у којој је учешће узело око 240 малишана. Реч је о школској смотри коју реализују Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Савет за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца.

Након ове, одржаће се још две фазе, односно регионална и републичка смотра.
-Ово је друга фаза у којој ћемо се потрудити да се наши победници коју оду одавде придруже у Старој Пазови другарима из других општина, где ћемо се борити за такмичење на регионалном нивоу– рекла је Сандра Мићић члан Савета за координацију послова безбедности саобраћаја и додала да ова смотра није само такмичарског него пре свега превентивног и едукативног духа.

-Имамо велики број деце данас овде која ће моћи да чују шта је то што их чини безбедним у саобраћају. Они који представљају своје вртиће и школе одрабрани од стране Агенције за безбедност саобраћаја према резултатима постигнутим у првој фази такмичења.

Пажљивкова смотра је смотра деце предшколског узраста и ученика првог и другог разреда основних школа, на тему безбедности саобраћаја. Циљ реализације смотре је развој и унапређење саобраћајног образовања и васпитања деце, а посебно унапређење знања и ставова о безбедном учешћу деце у саобраћају. Град Шабац сваке године узима учешће у смотри.

Учешће су ове године узеле школе: ОШ „Јанко Веселиновић“, ОШ „Николај Велимировић“, ОШ „Јеврем Обреновић“, ОШ „Лаза К. Лазаревић“, ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Волујцу и ОШ „Мајур“ у Мајуру, и вртићи „Пчелица“, „Бубамара“, „Младост“, „Слобода“, „Бајка“ и „Бамби“. У Шапцу се укупно надметало преко 1100 предшколаца и школараца.
Ж.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa