24. mart 2022.24. mar 2022.
Foto: MUO

Foto: MUO

Svečani sastanak Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor

Sumiranje učinjenog i zahvalnost učesnicima

Bili su to dani mukotrpne i teške borbe, posvećenosti primeni i kontroli svih mera na suzbijanju i širenju virusa. Realizovano je 1.285.886 profesionalnih nadzora i tom prilikom prepoznato 38.000 nepravilnosti, a sankcionisano 13.500 različitih prekršaja
U petak 18.marta, u Beogradu je održan svečani sastanak povodom završetka koordinisanih nadzora nad primenom protivepidemjskih mera na suzbijanju širenja virusa Kovid 19. Vlada Republike Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Koordinaciona komisija za inspekcijski nadzor i Radna grupa za koordinaciju inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja virusa Kovid 19 pozvali su predstavnike državnih organa i lokalnih samouprava čiji inspektori su učestvovali u koordinisanim nadzorima u borbi protiv Kovida 19. Svečani sastanak je održan u Domu narodne Skupštine Republike Srbije. Prilika je da se sumiraju ostvareni rezultati i uputi zahvalnost svima koji su učestvovali u nadzorima vezano za kontrolu primene epidemioloških mera.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, koja je i predsednik Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor predstavila je ostvarene rezultate za 507 dana rada. Sprovedeno je više od 1,28 miliona nadzora i izrečeno 13.500 prekršajnih naloga subjektima koji su prekršili naložene mere.

Obraćajući se prisutnima Goran Stamenković, rukovodilac Radne grupe za suzbijanje širenja korona virusa naglasio je da su to bili dani mukotrpne i teške borbe, posvećenosti primeni i kontroli svih mera na suzbijanju i širenju virusa. Realizovano je 1.285.886 profesionalnih nadzora i tom prilikom prepoznato 38.000 nepravilnosti, a sankcionisano 13.500 različitih prekršaja.

-Svi ovlašćeni inspektori-sanitarna inspekcija, komunalna milicija-komunalne inspekcije lokalnih samouprava izrekli su 450 miliona dinara kazni- naveo je Goran Stamenković, dodajući da je za ceo taj posao bilo nadležno 2.400 inspektora, a dnevno je bilo angažovano i do hiljadu inspektora.

Govoreći o statističkim podacima Goran Stamenković je precizirao da je u većim ugostiteljskim objektima obavljeno skoro 660 hiljada kontrola,u tržnim centrima 40.000, u velikim trgovinskim lancima 389.000, a na pijacama 18.000 kontrola. Veliki doprinos u realizaciji kontrola dali su zaposleni u MUP-u. Najveći broj nadzora obavljen je januara meseca 2021. godine u vreme praznika, Božića, Srpske nove godine i za Sretenje.

Skupu su prisustvovali inspektori iz 25 jedinica lokalnih samouprava sa područja Republike Srbije i načelnici upravnih okruga.Zahvalnice i plakete uručene su najistaknutijim pojedincima za doprinos i zalaganje koje su ostvarili u radu.

U ime Mačvanskog upravnog okruga događaju je prisustvovao načelnik Vladan Krasavac.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa