24. mart 2022.24. mar 2022.
Kapiten u podvigu – M. Repanović (foto: VK Šabac fb strana)

Kapiten u podvigu – M. Repanović (foto: VK Šabac fb strana)

VATERPOLO: SUPER LIGA

Očuvanje nade u podvig

Remi koji niko nije očekivao. Autsajderi u revanšu. Prioritet opstanak u Premijer regionalnoj ligi
Crvena Zvezda je još uvek apsolutni favorit za polufinale plej-ofa i tu nema dileme, međutim remi Šapca u prvom meču ostaće možda i najlepše sećanje sezone, ne zbog remija, nego i okolnosti u kojima je izboren.

Šabac – Crvena zvezda 13:13 (2:4, 4:1, 4:4, 3:4)
Gradski bazen. Gledalaca: 500. Sudije: Raković i Putniković (oba Beograd). Isključenja: Šabac 12, Crvena zvezda 14. Peterci: Šabac 1 (1), Crvena zvezda 2 (2).
ŠABAC: Filipović 1, Vogel, Vasović, Repanović 4, Kopcev 1, Maraš, Mitrović, Žeželj, Tubić 2, Šulc 5, Stanić, Tonković, Vukadinović, Ćetković.
CRVENA ZVEZDA: Mišović,Trtović, Đurđić 3, Marković 1, Subotić 4, Milojević, Pješivac 2, Basara, Rađen, Vukadinović 1, Gardašević 1, Smiljević, Ivanović, Gajić.


Od starta bez kapitena Markovića i reprezentativca Stojanovića, a u čitavoj poslednjoj četvrtini bez vodećeg strelca Šulca i jednog od najbitnijih u odbrani Koptseva. Povratak od minus dva predvođeni kapitenom Repanovićem i gol Filipovića, golmana, u poslednjoj sekundi začinili su pravi derbi.
U Beogradu, favorit je Zvezda. Vraća se Marković, Stojanović je pod velikim znakom pitanja i biće teško odoleti kompletnoj Zvezdi. Niko ne može uzeti pravo na nadu.

Detalji sa prvenstvenog okršaja Šapca i Zvezde (foto: VK Šabac fb strana)


Mnogo važnijo dvomeč je onaj protiv Valisa za opstanak u Regionalnoj Premijer ligi.
Malo ko je očekivao ove duele. Šapčani su bili blizu sredine tabele, ali ih je, pre svega, slab meč protiv Solarisa koštao baraža, dok su Valjevci iznenadili , činilo se prejaku za njih Vojvodinu i izborili drugo mesto.

U najsmelijim snovima VK Šabac, posle Valjeva traju priprema za polufinalnu seriju plej ofa. Nije realno, ali ne i nemoguće. Senzacije se retko dešavaju, ali se događaju. Plasman u polufinale bi to apsolutno bio.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa