23. jun 2022.23. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

HUMANITARNI TURNIR I AKCIJA PEČENjA PALAČINAKA ZA LEČENjE DECE SA SMETNjAMA U RAZVOJU

Zasladi se i doniraj

U subotu, 25. juna u Majuru počinje Memorijalni turnir u malom fudbalu Džoni-Muki-Bubi koji će trajati 7 dana. Turnir koji ima humanitarni karakter od samog početka, ove godine će deo sredstava opredeliti Udruženju Da budemo svi jednaki. Roditelji ovog Udruženja organizovaće akciju pečenja palačinaka pod sloganom Zasladi se i doniraj, koja za cilj ima stacionarno lečenje u Banji Koviljači članova Udruženja koja su postala punoletna.

- Udruženje prikuplja sredstva za decu stariju od 18 godina koja deo fizikalnog tretmana u Banji Koviljači moraju da plate sopstvenim sredstvima. S obziorm da je za tronedeljno lečenje potrebno oko 50.000 dinara, a imamo šestoro dece u našem Udruženju koji su potencijalni korisnici ove pomoći, potrebno je prikupiti 300.000 dinara. Ne očekujemo da će na ovoj akciji biti prikupljen celokupan iznos, planiramo i druge akcije. Prva sledeća biće 16. jula u organizaciji Moto kluba Majur, kaže gradski odbornik, dr Dejan Pavlović.

Džoni-Muki-Bubi je 5. Memorijalni turnir u malom fudbalu koji ima humanitarni karakter. Nastao je u znak sećanja na tragično nastradale momke iz FK Majur.

DOBAR TEMELj NA POČETKU
Udruženje Da budemo svi jednaki ima 106 dece sa smetnjama u razvoju, članove njihovih porodica, rođake i prijatelje. Ovo je samo još jedan način da im olakšamo svakodnevicu koja nije nimalo jednostavna. Pozivam sve volontere da se uključe u organizaciju turnira i akciju pečenja palačinaka. Ljudi često nisu svesni koliko je važno pomoći nekome dok se sami ne nađu u nevolji. Naša deca će izrasti u osobe sa invaliditetom što će izazivati dodatne probleme u vezi sa socijalizacijom i zaposlenjem. Ako sada počnemo da ih gradimo kao ljude koji imaju samopouzdanja, koji veruju da će im prijatelji i kolege, saradnici i institucije pomoći, osećaće se sigurno. U suprotnom, razviće se u ljude koji nemaju samopouzdanja i koji se neće osećati dobro ni u svojoj koži ni u svom gradu. Zato je važno uspostaviti dobar temelj na samom početku.
(Ana Vučinić, predsednica Udruženja Da budemo svi jednaki)


- Anđelo Miljković Rodrigez, Vladimir Stojićević Muki i Nikola Vasiljević Džoni imena su momaka koji su nas prerano napustili. Te tragedije su nas ujedinile. Deo sredstava sa našeg turnira odvajamo za članove njihovih porodica, a ove godine i za članove Udruženja Da budemo svi jednaki, rekao je Vladimir Čobanov, predsednik Organizacionog odbora turnira.

Deo sredstava za lečenje dece obezbediće i roditelji iz Udruženja Da budemo svi jednaki humanitarnom prodajom palačinaka koji će biti pripremani na licu mesta.

- Nadam se dobroj organizaciji i lepom druženju. Momci su imali ideju da daju sredstva od svog humanitarnog turnira, ali i mi kao roditelji želimo da se uključimo zato što je ceo naš život borba. Pre 18 godina kada se Anđela rodila, našla sam se u pustinji u kojoj sam napravila put. Sada se to isto dešava sa njenim punoletstvom, samo što ovaj put imam armiju koja stoji iza mene, kaže Ana Mladenović, osnovač Udruženja Da budemo svi jednaki.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa