23. jun 2022.23. jun 2022.
Počinje prijava kandidata za popisivače
Republički zavod za statistiku

Počinje prijava kandidata za popisivače

Republički zavod za statistiku angažovaće više od 2.500 instruktora za vođenje popisa, a javni poziv za prijavu kandidata biće objavljen 24. juna. Prijave će biti moguće isključivo posredstvom elektronske prijave na sajtu RZZS do 3. jula. Javni poziv za popisivače planiran je za 20. Jul
Od 1. oktobra 15.000 anketara koji uspešno budu prošli obuku počeće popis stanovništva, a uskoro počinju prijave za instruktore i popisivače na terenu.Popis će biti organizovan od 1. do 31.oktobra.
Republički zavod za statistiku angažovaće više od 2.500 instruktora za vođenje popisa, a javni poziv za prijavu kandidata biće objavljen 24. juna. Prijave će biti moguće isključivo posredstvom elektronske prijave na sajtu RZZS do 3. jula. Javni poziv za popisivače planiran je za 20. jul.

Popisivači će ići od vrata do vrata i umesto na papire, informacije unositi elektronski - direktno u laptopove, što će ubrzati proces evidentiranja podataka i pobošljati zaštitu ličnih podataka koji će odmah biti kriptovani.

Pitanja koja popisivači budu postavljali građanima odnosiće se na pol, starost, bračni status, državljanstvo, nacionalnu pripadnost, veroispovest, ekonomske aktivnosti i druge pojedinosti.
Na zahtev naučnika, pitanje o broju biološke dece sada se postavlja i muškarcima. Popisivači mogu biti samo osobe sa završenom najmanje srednjom trogodišnjom školom, koje su srpski državljani, poseduju osnovna znanja o radu na računarima i do sada nisu osuđivani.

Najnoviji broj

11. avgust 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa