4. avgust 2022.4. avg 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

NAJVEĆA RODOLjUBIVA MANIFESTACIJA 14. AVGUSTA

Sve spremno za 13. Cerski marš

Predstavnici Udruženja građana “Cerski marš” u ponedeljak su na Trgu šabačkih žrtava najavili ovu “najveću rodoljubivu manifestaciju u Srbiji” koja će se u nedelju 14. avgusta odžati 13. put. Organizatori očekuju oko 2.000 učesnika iz cele Srbije i Republike Srpske i u ovom trenutku spremno je gotovo sve.

Okupljanje učesnika je u 7.00 časova na Trgu, a polazak ka Ceru je planiran za 8.00 sati.

-Ovogodišnji Cerski marš posvećen je doktoru Rudolfu Arčibladu Rajsu i ideja je da se ove godine, pored junaka, setimo i žrtava. Šabac je grad koji je u velikom ratu podneo najveće žrtve. Broj stanovnika je prepolovljen. Možda je jedini grad u istoriji ratovanja u kom su veću šansu da prežive imali vojnici nego civili. Tog dana hoćemo da se setimo tog teškog i slavnog vremena, rekao je predsednik Upravnog odbora UG “Cerski marš” Božidar Katić.

Posebno se zahvalio Ministarstvu odbrane i Vojsci Republike Srbije, koji su i ove godine obezbedili sanitetsko vozilo za sve učesnike Marša, kao i JKP “Vodovod” koje je, kao i prethodnih godina, obezbedilo cisternu sa vodom.

Organizatori su se ove godine suočili i sa odrđenim problemima. Naime, po navodima Katića, Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” obavestio ih je da će od ove godine naplaćivati uslugu davanja saniteta 3.600 dinara po satu.

-Imamo sanitet Vojske Srbije i svi će biti bezbedni, ali ćemo se obratiti i Opštoj bolnici Šabac i gradovima Sremska Mitrovica i Loznica, zbog toga što je na 2.000 ljudi potrebno dva saniteta, rekao je Katić.

Narednih dana biće poznato kako će ovaj problem biti rešen.

-Put koji mi crtamo odavde do Tekeriša jeste linija koja razdvaja dve Srbije. Na toj liniji je pravo lepo lice Srbije. Dođite da iscrtamo liniju koja odvaja ono što Srbija zaista jeste od onih koji je decenijama uništavaju, rekao je Katić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa