27. oktobar 2022.27. okt 2022.
Prvaljenje zalihe za zimu – FK  Mačva (foto: Z. D.)

Prvaljenje zalihe za zimu – FK Mačva (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Izazovi u nizu

Sinoć u Pančevu odloženi meč. Grafičar rival za vikend. Zvezdina filijala sa nekoliko prekaljenih internacionalaca i jedan od najboljih timova u ligi. Poraz u Ubu vratio Mačvu na tabeli. Početak drugog kruga regularnog dela
Mačva je u sredu igrala izuzetno važan meč u Pančevu i kako u trenutku nastanka teksta ne znamo konačan ishod teško je davati kompletnu procenu prvog dela regularnog toka sezone. Posebno je to nezgodno ukoliko znamo da je Mačva gostovala jednoj od kvalitetnijih ekipa ove sezone i pretendentima bar za baraž ulaska u Super ligu. Istovremeno to je samo jedan od niza teških duela, jer već za vikend sledi izuzetno nezgodno gostovanje u Beogradu.

Eventualna pobeda u Pančevu bi bila višestruko značajna, ne samo bodovno, već bi na svaki način anulirala poraz u Ubu, vrativši Mačvu u gornji deo. Verovatno bi svi u redovima crveno-crnih bili zadovoljni i bodom u Pančevu pred početak.

-Mi smo ekipa u stvaranju, sa novim zahtevima. Mogu da zadovoljan kako igramo, međutim nisam zadovoljan učinkom, jer smo mogli i trebali imati pet ili šest bodova više, ali imamo previše neiskorišćenih prilika. Važno je da pred zimu stvorimo zalihu da bi proleće bilo uspešnije – istakao je trener Kurtušić pred meč u Pančevu.

Jedinstvo (Ub) – Mača 1:0 (0:0)
Ub. Gledalaca: 400. Glavni sudija: Danilo Jerinić (Beograd); pomoćnici: Hrutka i Piljak (oba Beograd). Strelac: Karikari u 48. min. za Jedinstvo. Žuti kartoni: Rajović, Karikari, Jovović, Doderović, Radojičić, Knežević (Jedinstvo); Radunović, Mićanović, Jevtić, Pešić, Adamović, Popović (Mačva).
JEDINSTVO: Jovanović, Bogdanović, Avrić (Stevančević), Radojičić (Knežević), Doderović, Denić, Andrić, Rajović, Jovović, Karikari (Milanović), Adamović (Marinković).
MAČVA: Samurović, Pešić (Branković), Bašić, Jevtić, Popović, Đorđe Belić, Adamović (Nešković), Mićanović, Stevanović (Marjanović), Mijailović (Vraštanović), Radunović.


Grafičar je tim bez nepoznanica, sa možda po imenima najpoznatijim sastavom u Prvoj ligi. Dres ovog kluba nose svima znani napadači Kaluđerović i Kasalica (mnogi se ne sećaju da je i Kasalica početkom veka nosio dres Mačve), potom Čileanac Ibanjez, igrao i u Ligi šampiona. Tu su Falou, reprezentativac Jamajke, potom Mekenzi. Mijatović i Knežević su najbolji strelci, ali u Grafičaru je nekoliko igrača vrlo efikasno i po tome su specifični.

O kvalitetu govori drugo mesto, jedini su konkurentni da prate IMT, ali dobra vest za Mačvu je da su umeli da kiksnu na domaćem terenu, a to su umeli da iskoriste vrlo prosečne ekipe Slobode i Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Mačva bez obzira na pobedničke aspiracije ne može biti favorit u Beogradu, posebno što su u prethodnom kolu četvrte žute kartone zaradili važni igrači: Radunović, Popović i Pešić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa