3. novembar 2022.3. nov 2022.
Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Program finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine

Na osnovu Uredbe o utvrđivanju Programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. Godine, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine.

Pravo na finansijsku podršku ima pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji je proizveo suncokret roda 2022. godine i koji je upisan u
Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu.

Finansijska podrška za poljoprivrednog proizvođača utvrđuje se u iznosu do 7,8 dinara po kilogramu isporučene/prodate količine suncokreta roda 2022. godine pravnom licu ili preduzetniku koji se bavi preradom, skladištenjem odnosno izvozom suncokreta, a najviše za 200 tona.
Zahtev za ostvarivanje prava na finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine po ovom Javnom pozivu, podnosi se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravi za agrarna plaćanja, u periodu od 14. oktobra do 14. novembra 2022. godine, zaključno.

Rok prijave od 14. oktobra do 14. novembra


Uz obrazac zahteva ovog Javnog poziva, podnosilac dostavlja: račun, odnosno fakturu ili otkupni list, kao i otpremnicu i dokaz o plaćanju i to: potvrdu o prenosu sredstava ili izvod, overene od strane banke, odnosno izjavu o prebijanju (kompenzaciji), za isporučene i prodate količine suncokreta roda 2022. godine pravnom licu ili preduzetniku koji se bavi preradom, skladištenjem odnosno izvozom suncokreta. Sva dokumenta moraju da glase na podnosioca zahteva i prilažu se u originalu ili overenoj kopiji.

Ispunjenost propisanih uslova za ostvarivanje prava na finansijsku podršku utvrđuje se na osnovu podataka na dan podnošenja zahteva.

Finansijska podrška isplaćuje se podnosiocu zahteva do utroška sredstava obezbeđenih za sprovođenje ove uredbe.
Savetodavac za agroekonomiju Mirjana Milošević

Najnoviji broj

2. februar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa