10. novembar 2022.10. nov 2022.
PETA REDOVNA SEDNICA SO VLADIMIRCI

Četvrti rebalans budžeta Opštine

Da se brine o mladima govori podatak da opština namerava i nadalje studentskim stipendijama pomoći u deficitarnim zanimanjima a zarad budućnosti opštine Vladimirci. Pažnju su privukla odbornička pitanja i inicijativeDa se brine o mladima govori podatak da opština namerava i nadalje studentskim stipendijama pomoći u deficitarnim zanimanjima a zarad budućnosti opštine Vladimirci. Pažnju su privukla odbornička pitanja i inicijative
I ova sednica bila je posvećena tekućim temama iz života opštine. Prvo je potvrđen mandat odbornika Dragice Dročić iz Krnića sa izborne liste Ivica Dačić SPS, JS Dragan Marković Palma. U centru pažnje bio je četvrti rebalans budžeta Opštine Vladimirci za tekuću godinu ali i pitanja koeficijenta za obračun poreza i cenu kvadratnog metra te poreza na imovinu i zona poreza a bilo je govora i o upravljanju rizicima, postupka za izradu procene rizika od katastrofa u Opštini Vladimirci.

Pažnju su privukla odbornička pitanja i inicijative. Sanja Đuričić je pozdravila rad skupštine iznoseći brojne hvale na rad predsednika SO Rada Kovačevića i čelnog čoveka opštine Gorana Zarića za brigu za budžet ali i svim odbornicima na učešću na skupštini. Iskoristila je priliku da novoj odbornici poželi uspešan rad. Izrekla je zahvalnost za podatak da se u rebalansu budžeta nalaze i troškovi geotermalne bušotine koja nudi silne mogućnosti opštine. Nije krila svoje zadovoljstvo i usvojenim planom rada od PU „Suncokreti“ do srednje škole. Prodan Arnautović je u želji da pokaže koliko opština brine o mladima istakao podatak, kako je rekao, što je naše dete izdanak Opštine Vladimirci dobilo posao u Posavotamnavskoj srednjoj školi sa Domom učenika. Reč je o Dragani Đorđević uz nadu da će i budući prosvetari poslušati zov zavičaja.


Da se brine o mladima govori podatak da opština namerava i nadalje studentskim stipendijama pomoći u deficitarnim zanimanjima a zarad budućnosti opštine Vladimirci. Uz nekoliko razrešenja i imenovanja usvojeni su i godišnji izveštaji o radu i davanja saglasnosti za plan rada 2022-2023.godine od PU „Suncokreti“ OŠ „Žika Popović“ i OŠ „Jovan Cvijić“ u Debrcu, i Posavotamnavske srednje škole sa Domom učenika. I ovo skupštinsko zasedanje je proteklo ekspeditivno a po najbitnijim pitanjima za život opštine.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa